territori

Nova campanya de control dels coloms a Riudecanyes

La població d'aquesta au s'ha reduït considerablement des del 2013

L’Ajun­ta­ment de Riu­de­ca­nyes ha ini­ciat fa poc una nova cam­pa­nya per al con­trol de la població de coloms al muni­cipi amb l’objec­tiu de mini­mit­zar l’impacte nega­tiu d’aquests ocells sobre les per­so­nes o el medi urbà i saber quants indi­vi­dus de colom domèstic i de tórto­res tur­ques hi ha al poble i a les seves urba­nit­za­ci­ons. Des que es va ini­ciar la pri­mera camp­naya, l'any 2013, els exem­plars han bai­xat con­si­de­ra­ble­ment amb el sis­tema de cap­tura de les gàbies trampa i la coor­di­nació del per­so­nal de l'ajun­ta­ment.

Les gàbies s'han ins­tal·lat a dife­rents punts com a l'església o a Cal Bessó, i s'han fet visi­tes a edi­fi­cis del poble. Un d'ells estava aban­do­nat i tenia un pati amb un gran dor­mi­der de par­dals, con­cre­ta­ment, 175. A hores d'ara, al muni­cipi no hi ha ningú que doni de men­jar a aques­tes aus, un fet que està pro­hi­bit i ajuda a tenir-les sota con­trol.

El colom domèstic s’ali­menta a la via pública però també en gran­ges, magat­zems, fàbri­ques de pin­sos i dorm en edi­fi­cis aban­do­nats on també cria. La tórtora turca és més petita que el colom, i és una espècie inva­sora que fa uns vint anys va venir de Tur­quia. Viu en ambi­ents de parcs, jar­dins i con­reus, pro­vo­cant també impor­tants molèsties a les zones públi­ques.

Ambdós, colom i tórtora, poden ser fàcil­ment por­ta­dors d’agents infec­ci­o­sos com la Sal­mo­ne­lla o el Campy­lo­bac­ter, tots ells afec­tant de forma poten­cial a la salut pública.

La notícia com­pleta a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.