Societat

societat

Els bisbes espanyols demanen “tolerància zero” contra els abusos

Els bisbes espanyols van demanar ahir “tolerància zero” i prevenció davant dels casos d'abusos sexuals a menors, com per exemple els que s'han denunciat en diversos col·legis dels Maristes a Barcelona, però van destacar la “immensa trajectòria educativa” dels Maristes. “Tolerància zero, col·laboració amb la justícia, proximitat a les víctimes, respecte exquisit a la presumpció d'innocència i prevenció. No tinc dades concretes del cas, però m'imagino que hi haurà una investigació exhaustiva”, va afirmar el secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola, José María Gil Tamayo, que hi va afegir que el superior dels Maristes té una trajectòria educativa immensa. Tamayo va aprofitat per “aixecar la veu a favor de les institucions que fa segles que defensen els més febles, sobretot en escenaris educatius on no hi ha cap més presència” i on –va dir– “estan fent una tasca importantíssima”.

Actualment, dos jutjats de Barcelona investiguen abusos i agressions sexuals de professors dels Maristes als seus alumnes menors. En concret, el titular del jutjat d'instrucció 6 de Barcelona investiga disset denúncies contra l'exprofessor i pederasta confés Joaquín Benítez. Un altre jutjat investiga denúncies contra el subdirector dels Maristes de Sants, recentment apartat de la docència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia