Societat

Reivindiquen a Manresa el rol de la dona com a motor de canvi de la societat

La delegada del govern destaca la nova normativa catalana d'igualtat efectiva

La Catalunya Central va commemorar el Dia de la Dona Treballadora

Les principals poblacions de la Catalunya Central van celebrar ahir el Dia Internacional de la Dona Treballadora, sobretot amb lectures de manifestos, actes institucionals, xerrades i taules rodones. A Manresa, l'acte va servir per reivindicar el paper de la dona com a motor de canvi de la societat. Organitzat per l'Ajuntament i el Consell Municipal de la Dona, l'acte va ser presidit per l'alcalde, Valentí Junyent, que va destacar que “cal començar a promoure la reflexió i el compromís sobre la igualtat i el respecte des de l'escola”. Per part seva, la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, va reivindicar el valor de la feminitat i va destacar la nova normativa catalana d'igualtat efectiva.

A Vic, l'alcaldessa, Anna Erra, i el regidor d'Igualtat, Toni Serrat, van presidir la lectura de poesia i relats en femení, en què van participar diferents persones per contribuir a celebrar aquest dia. Mentrestant, a Manlleu, com en altres poblacions, es va llegir un manifest que diumenge s'aprovarà en el ple. Berga s'ha fet seu el manifest impulsat per la Diputació de Barcelona a favor de “feminitzar el món local”. A Torelló, hi va haver una xerrada a la biblioteca. També hi va haver temps per a propostes més imaginatives, com a Centelles, on van canviar els noms dels carrers on apareixen sants i santes per noms de dona. A Igualada, es va fer fitness al carrer, i la conferència institucional es farà demà.

Actes tota la setmana

Els actes, de fet, s'allarguen tota la setmana. La UVic-UCC fa avui una taula rodona amb professionals del món cinematogràfic, entre les quals hi ha Isona Passola i Clara Segura, per reflexionar sobre la dona en la filmografia actual.

També Solsona ha ajornat fins al cap de setmana l'acte principal, amb un dinar concert que es farà diumenge i en què es llegirà una declaració institucional que posarà l'accent en la nova normativa catalana d'igualtat efectiva d'homes i dones. I Gironella farà, també diumenge, una caminada familiar i un vermut musical, entre altres activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia