Argentona rebutja col·locar càmeres de videovigilància
Es revoca un acord de ple del 2013 en què l'antic equip de govern preveia instal·lar-ne en diversos punts, com la rotonda d'entrada
Els ginys, però, no es van arribar a col·locar mai
Argentona finalment no instal·larà càmeres de videovigilància com a mesura de seguretat en diversos punts del municipi. Una moció del principal partit de l'oposició, Tots per Argentona (TxA), en què demanava que es revoqués l'acord de ple del 2013 en què s'establia instal·lar les càmeres, va ser aprovada per tots els partits menys el PP, impulsor aquell any d'aquesta mesura. D'aquesta manera es vol deixar sense efecte aquella iniciativa, que aleshores va tenir el suport del llavors equip de govern, liderat per CiU. “Només nosaltres i la CUP vam votar en contra d'instal·lar les càmeres”, va recordar el regidor de TxA i ponent de la moció, Pep Masó. El regidor, però, també va fer notar que aquests dispositius “no s'han arribat a instal·lar mai”. L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo (CUP), va recordar que “alguns municipis han posat en dubte l'eficàcia d'instal·lar càmeres de vigilància”. “Hi ha altres accions més eficients per garantir la seguretat, com reforçar el patrullatge”, va manifestar Calvo, que va recordar que “com a govern ja s'havia decidit no col·locar les càmeres”. Per la seva banda, el regidor del PP, Fran Fragoso, va defensar la necessitat d'instal·lar-ne. “Tant de bo que no ho haguéssim de fer, però els robatoris al poble han augmentat”, va dir.
D'altra banda, tant ERC com el PSC i ICV –socis ara de govern amb la CUP però també de l'anterior govern liderat per CiU– van argumentar per què el 2013 van donar suport a la iniciativa i ara aposten per no posar càmeres. “Llavors vam creure que era una bona solució”, afirmava el regidor republicà Pere Mora. En el mateix sentit es va expressar el portaveu del PSC, Salvador Casas, que va voler posar l'accent en el fet que “els sistemes de robatori han anat canviant”. Finalment, el regidor d'ICV, Àngel Puig, va reconèixer “certs dubtes sobre l'eficàcia de posar càmeres”.
En total, l'acord ara revocat preveia instal·lar unes sis càmeres de vigilància en diversos llocs del municipi, com a les entrades de les urbanitzacions o a la rotonda d'entrada al poble, amb un pressupost d'uns 30.000 euros.