Societat

La PAH Anoia ocupa un bloc de pisos de la Sareb a Capellades

Famílies en situació d'emergència social ocuparan els vuit pisos de l'immoble

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a l'Anoia va ocupar ahir un bloc de pisos a Capellades. L'immoble, propietat de la Sareb, té vuit pisos i feia quatre anys que estava acabat i sense ocupació.

Mig centenar d'activistes de la PAH han participat en l'acció, la primera d'aquest tipus que duu a terme l'entitat anoienca en els seus quatre anys de vida. Els pisos, ubicats al carrer Oló del municipi, es destinaran a famílies en situació d'emergència social, la primera de les quals ja es va instal·lar ahir. És una parella amb tres fills i un altre en camí que ja no podien pagar el lloguer del seu pis amb els ingressos del nucli familiar, que són de 426 euros.

La PAH anoienca defensa que “és absolutament legitimada l'acció de desobediència civil de recuperar aquest edifici abandonat d'un banc rescatat amb els nostres diners”. Des de la PAH Anoia, Vicenç Bitrián explica que les famílies destinatàries dels pisos sortiran de casos d'emergència que segueix i als quals ja dóna suport l'entitat.

L'alcalde de Capellades, Aleix Auber (CUP), ha ofert a la PAH i a la família ocupant el suport i serveis que ofereix el consistori en matèria d'habitatge i serveis socials. L'Ajuntament s'ofereix també a fer de mitjancers entre les famílies que acabin ocupant l'immoble i la Sareb. Segons Auber, actualment l'Ajuntament estava fent un diagnòstic del nombre de pisos que té Capellades en mans dels bancs i de les necessitats socials en matèria d'habitatge.

Vuit ajuntaments de la comarca, entre els quals hi ha el de Capellades, van aprovar la moció proposada per la PAH que preveia sancions a entitats financeres i grans empreses que no destinessin els seus habitatges buits a lloguer social. El col·lectiu lamenta que cap ajuntament hagi aplicat sancions, tot i que prop de 1.200 habitatges propietat d'entitats financeres són buits des de fa més de dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia