Societat

Societat

Cerveses premiades

Fa tres anys que dos maresmencs es van associar amb un belga per fabricar varietats pròpies de cervesa en aquell país

Han rebut diversos premis de certàmens internacionals

El consum de cerveses artesanals i amb accent propi és un fenomen cada vegada més a l'alça, tot i que en altres països gaudeix d'una llarga tradició. Fins i tot hi ha gent que, per aconseguir la cervesa ideal, l'elabora a la cuina de casa amb una olla. De fet, així va començar una de les històries cerveseres amb més reconeixement sorgida de la comarca del Maresme. Es tracta de la marca Biir, gestada per Pere Móra i Albert Galan. “Ens agradava molt la cervesa i quan viatjàvem a altres països, com per exemple Bèlgica, vam veure que tenien varietats que aquí no hi eren”, comenta Móra. “Vam començar a investigar sobre el tema i ens vam decidir a elaborar-les”, diu.

Precisament la llarga tradició que a Bèlgica hi ha en l'elaboració de cervesa artesana va propiciar que el 2013 Móra i Galan s'associessin amb el mestre cerveser belga Gunther Bensch. “Aquí no trobàvem una fàbrica amb les característiques necessàries per fer el producte que volíem oferir i, en canvi, a Bèlgica ens va ser molt fàcil trobar-la”, explica Móra. Dit i fet. La producció va començar i els reconeixements en forma de premis no van trigar a arribar. El darrer va ser fa just unes setmanes en el marc del Barcelona Beer Festival. Un de les cerveses de Biir, la Oude Geuze, va obtenir la medalla de bronze en la categoria de cerveses àcides. Aquesta no ha estat, però, l'única distinció aconseguida per la marca. Biir ha estat tres vegades guanyadora del prestigiós certamen Brussels Beer Challenge, dues vegades amb la seva White IPA, la cervesa amb què va començar tot. Aquesta varietat combina dos estils, el de les IPA (cerveses molt llupolitzades) i les típiques blanques belgues.

Els projectes cervesers d'aquests dos emprenedors, però, no s'aturen aquí. A les set varietats que ofereixen actualment se n'hi podrien afegir de noves, com la recent cervesa ecològica i sense gluten. “Hem trigat un any a realitzar-la i volem apostar per una producció responsable amb el planeta”, ressalta Galan. Els responsables de Biir també afirmen plantejar-se produir la seva cervesa a Catalunya. “Fa uns anys això era impensable, però la cultura està canviant i ara ja ens veiem amb cor de garantir una cervesa feta aquí que quedi igual que la que es fa a Bèlgica”, avança Galan. Actualment Biir produeix unes 90.000 ampolles a l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.