Societat

Munté celebra que l'Eurocambra “va en la línia” del govern en la lluita contra la pobresa energètica

La consellera de Presidència subratlla “que és una qüestió de drets i dignitat protegir a les persones més vulnerables”

La portaveu assegura que el govern “manté intacte el compromís” d'evitar els talls malgrat la resolució del TC

La portaveu del govern, Neus Munté, ha aplaudit que el Parlament Europeu (PE) vagi “en la línia” del govern en la lluita contra la pobresa energètica.

La també consellera de Presidència ha reaccionat així a la resolució aprovada aquest dijous per l'Eurocambra que demana que “es garanteixi que durant el període d'hivern no se li talla l'energia a cap llar i que es reprèn el subministrament a les que ja no en tinguin”.

La votació de la iniciativa contra la pobresa energètica impulsada per l'eurodiputat hongarès Tamás Meszerics arriba la setmana següent que el Tribunal Constitucional (TC) espanyol tombés el decret de la Generalitat que preveia mesures per garantir l'energia a les famílies en situació de vulnerabilitat.

Munté ha considerat que el Parlament Europeu, com el govern, ha entès “que és una qüestió de drets i dignitat protegir a les persones més vulnerables” i ha carregat contra l'actuació del govern espanyol.

D'altra banda, ha dit que la cambra catalana discutirà la proposta de la CUP de desoir la sentència del TC sobre el decret de pobresa energètica sense aprofundir a la qüestió.

La consellera ha refermat que el govern “manté intacte el compromís” d'evitar els talls a les famílies vulnerables i anirà superant els “esculls injustos” que els posin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.