Societat

El presumpte homicida de Sant Feliu de Llobregat i la víctima es trobaven en procés de separació

L'alcalde confirma que no hi havia cap denúncia prèvia contra el mosso d'esquadra per violència de gènere

Veïns i autoritats guarden un minut de silenci per la víctima i l'Ajuntament decreta dos dies de dol

L'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, ha explicat aquest dijous que el mosso d'esquadra que presumptament ha disparat un tret mortal a la seva parella i la víctima es trobaven en procés de separació. També ha comentat que en el moment dels fets hi havia dues menors a l'habitatge i que de seguida han estat ateses pels serveis psicològics.

Els fets s'han produït a primera hora del matí quan un agent dels Mossos d'Esquadra ha disparat contra la seva parella en un habitatge del carrer Joan Maragall de Sant Feliu de Llobregat i posteriorment s'ha tret la vida amb la mateixa arma de foc amb la que presumptament hauria comès el crim. La Policia Local i els Mossos d'Esquadra investiguen ara els fets.

L'alcalde ha confirmat que no hi havia cap denúncia prèvia per violència de gènere i que han estat diversos veïns de la parella els qui han trucat al telèfon d'emergències. En aquest sentit, ha destacat la ràpida resposta dels Mossos d'Esquadra, Policia Local i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

En declaracions als mitjans, San José ha assegurat que és un “fet absolutament condemnable” i que es tracta d'un crim “que no té cap justificació possible”. “Demostra que el sentit de la propietat en moltes relacions de parella està més estès del què ens pensem i cal combatre'l de totes les maneres”, ha denunciat.

San José ha expressat tota la seva solidaritat amb la família, que ha dit que és molt coneguda a Sant Feliu de Llobregat. “Penses que no et tocarà i veus que la violència masclista és un problema crònic de la nostra societat del que ningú n'està exempt”, ha lamentat l'alcalde.

Concentració silenciosa i dos dies de dol al municipi

Aquest migdia s'ha fet una concentració de rebuig a la violència de gènere. Amics, veïns i autoritats s'han concentrat a la una del migdia davant el consistori per guardar un sentit minut de silenci en record de la dona morta a mans de la seva parella.

La plaça de la Vil·la s'ha quedat petita per acollir tots els veïns que s'hi han acostat per condemnar la violència masclista i donar suport als familiars i amics de la víctima. Molts dels assistents han portat pancartes amb missatges contra la violència de gènere. L'alcalde, Jordi San José, ha llegit un manifest, ha afirmat que “el dia d'avui quedarà marcat per sempre per uns fets que ens han trasbalsat i ens omplen de tristesa, ràbia i dolor”.

A les vuit del vespre s'ha convocat un ple extraordinari a les vuit del vespre per condemnar els fets i de suport a les famílies.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha decretat dos dies de dol oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia