Societat

El president de la Generalitat es mostra “consternat” per l'assassinat d'una dona a mans d'un mosso d'esquadra

El govern condemna el crim i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha mostrat aquest dijous “consternat” per l'assassinat d'una dona presumptament a mans de la seva exparella, un mosso d'esquadra que s'ha tret la vida després del crim.

“Consternat per l'assassinat d'una dona en un nou cas de violència masclista, a Sant Feliu de Llobregat. El meu condol als familiars”, ha dit en un missatge a través de les xarxes socials.

El govern també ha condemnat “enèrgicament” els fets i ha expressat el seu sentit condol a la família de la víctima. En nom de l'executiu, la presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Teresa M. Pitarch, ha reiterat el “compromís de continuar treballant per a la prevenció, la detecció, el ple suport i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i el seu entorn”.

Pitarch, que ha ofert suport institucional a l'alcalde de la localitat on han tingut lloc els fets, ha destacat que cada dia hi ha “més coneixement i sensibilització què és i com es produeix la violència masclista”. Segons ella, aquest major sensibilització “facilita que se sumin esforços des de tots els àmbits per desmuntar les estructures socials i els estereotips culturals que permeten les desigualtats de gènere i la violència masclista”. Ara bé, ha subratllat que “cal l'esforç de tothom per arribar a l'objectiu de garantir el dret de les dones a poder desenvolupar la seva vida sense cap forma ni àmbit en què encara ara es manifesta la violència masclista”.

Ha recordat que l'Institut Català de les Dones posa a disposició de les dones i del seu entorn el telèfon 900 900 120, que és un servei permanent d'assessorament i d'urgència. També ha recomanat adreçar-se a algun dels cent serveis municipals o comarcals d'informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció en tot el territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia