Societat

Dos anys de presó per vessament de sang de porc al riu

Els condemnats són els responsables de l'escorxador de Noves de Segre

El jutjat penal número 2 de Lleida ha condemnat la que va ser alcaldessa de les Valls d'Aguilar (Alt Urgell) des del 2007 fins al 2011 i el seu germà a dos anys de presó, un any d'inhabilitació i 1.440 euros de multa cadascun per un delicte continuat contra els recursos naturals i el medi ambient. La sentència considera provat que tant l'exalcaldessa com el seu germà, administradors de l'escorxador de Noves de Segre (Valls d'Aguilar), van permetre que s'aboqués la sang i les vísceres fruit de sacrificar els porcs a l'escorxador familiar als rius la Guàrdia i Pallerols entre el 2012 i el 2013. Així ho van verificar els Mossos d'Esquadra de la unitat de medi ambient durant les vigilàncies que van efectuar en aquell període. Els vessaments es feien els dilluns a la matinada i causaven que les aigües dels rius es tornessin de color vermell. També van corroborar aquest extrem les anàlisis de l'aigua que es van dur a terme i que, segons la sentència, confirmaven que la sang i les vísceres dels animals provenien de l'escorxador.

Segons el jutjat penal, les mostres recollides el 26 de novembre i el 3 de desembre del 2012 i les analitzades l'11 de març del 2013 constaten que els vessaments des de l'escorxador implicaven un risc greu per a l'equilibri dels ecosistemes naturals i el medi ambient.

Contra la sentència condemnatòria es pot recórrer a l'Audiència de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia