economia
ramaderia
Reubicació d'espais a la Fira de Sant Isidre de Solsona
La 64a Fira de Sant Isidre aposta per redistribuir els espais i donar més embranzida a l'esdeveniment
Mantindrà els 200 expositors i els 600 caps de bestiar vius, entre vaques, cabres, ovelles i cavalls
“Hem volgut sacsejar la fira per donar-li embranzida. Tot i que la mostra està plenament consolidada, cada any cal fer-hi retocs perquè funcioni millor. Per això, en la 64a edició s'ha volgut revisar l'emplaçament de cada sector perquè tingui més visibilitat. Finalment s'han redistribuït els espais per millorar-ne la ubicació.” D'aquesta manera resumeix el director de Solsonès Fires, Josep Caelles i Subirana, l'edició d'enguany de la Fira de Sant Isidre de Solsona. Així, tots els caps de bestiar i la maquinària agrícola se situaran al Camp del Serra, mentre que s'ha creat un nou espai per a les parades d'alimentació, al qual s'ha donat el nom de zona gastronòmica.
La nova redistribució de la Fira de Sant Isidre de Solsona, que obre les seves portes des d'avui i fins diumenge, vol contribuir a donar una embranzida a un esdeveniment “que no volem deixar perdre però que creiem que necessitava una bona sacsejada, sobretot per diferenciar i potenciar els sectors”, indica Caelles. Els estands d'alimentació es traslladaran a una zona gastronòmica a la zona del Centre Cívic; mentre que l'espai on s'ubica el sector de l'automoció, a la plaça del Camp, també ha experimentat alguns retocs.
“Sabem que aquests canvis ens poden generar alguna crítica, ja que la gent està acostumada a anar directament a alguns espais, però esperem que els canvis siguin per a bé. Caldrà valorar-ho un cop passada la fira”, reflexiona.
Enguany, es mantindran els més de dos-cents expositors de l'any passat i els 600 caps de bestiar
vius, entre vaques, cabres, ovelles i cavalls. A més, per primer cop, s'exhibiran una cinquantena d'aus exòtiques. La fira va atraure l'any passat unes quaranta mil persones a Solsona, és la tercera més important de maquinària agrícola de la demarcació de Lleida i la primera mostra de Catalunya en nombre d'animals vius.
Amb els 40.000 m² de superfície, un any més, segons indica Caelles, “la fira ha d'obrir una llista d'espera perquè no podem acollir més expositors, cosa que mostra la seva bona salut”.
Menys pressupost
Les fires del Solsonès –la de Sant Isidre, la Fira del Trumfo i la Tòfona, la Fira del Bolet i el Boletaire i la Fira del Tió– han anat experimentant any rere any una reducció del pressupost, que en aquesta edició se situa un 25% per sota. Així doncs, Solsonès Fires disposarà aquest any de 75.000 euros per organitzar les quatre mostres, un 80% dels quals es destina a la Fira de Sant Isidre, la més important de la comarca i la que atrau un nombre més gran de visitants, unes quaranta mil persones en la darrera edició.
La mostra
Del 13 al 15 de maig
www.firadesolsona.com
Pensant ja en la 65a edició
M.J.R.“La nostra és una fira ben viva, potser amb un plantejament obsolet, però amb moltes possibilitats de futur”, reflexiona Caelles. Segons indica, de cara a la pròxima edició, que serà la número 65, es vol fer més èmfasi en la part dels concursos de bestiar: “Volem potenciar i professionalitzar encara més aquest àmbit amb la promoció del concurs de vaques.” Enguany el concurs de raça de bestiar vaquí arribarà a la XXIV edició.
Sense donar gaires més detalls –“perquè ara cal centrar-nos en aquest edició”– Caelles és conscient que l'esdeveniment s'ha convertit en una fira de referència, no solament per la seva àmplia oferta d'expositors, maquinària i artesania, sinó pel nombre de caps de bestiar vius que li donen un tret de gran singularitat i que potencien el seu atractiu i la seva diversitat.