Societat

La vida quotidiana dels segles XIII i XIV de Cardona

La fira medieval i la Festa de la Sal omplen de parades i d'activitats el centre històric

Com a novetat, s'instal·la un campament medieval, amb tornejos i batalles, al castell de Cardona

Durant dos dies el centre històric de Cardona es converteix en un mercat medieval, amb actuacions, jocs, tallers i tastos de productes. Tot està a punt per celebrar una nova fira medieval i la Festa de la Sal amb multitud d'activitats que recuperen l'esplendor medieval de la vila ducal. Com a novetat, enguany s'instal·larà un campament medieval en què s'oferiran tornejos de cavallers, batalles i exhibicions de tir amb arc al castell de Cardona. A més, a l'avinguda del Rastrillo hi haurà parades, tallers i exhibicions d'oficis medievals i quadres de la vida quotidiana dels segles XIII i XIV; i al carrer Major hi haurà parades i atraccions dedicades a la màgia i a la sal. Els espectacles de carrer es concentren al centre històric, amb faquirs, acròbates, balladors i l'actuació especial d'una formació que recrea l'antiga art d'agitar i fer volar banderes. Un dels moments més destacats de la fira és l'arribada del Senyor i la Minyona, dissabte, que acabarà amb un espectacle de foc.

Dades d'interès

Dates: 4 i 5 de juny.

www.cardona.cat

L'animació és als carrers

J.P.

Imprescindible aconseguir el programa de mà de la fira i voltar pels carrers i les places, endinsar-se per racons i raconets del barri vell i imaginar-se el passat medieval de Cardona. El camí vell que comunicava històricament la vila amb el castell esdevé l'antic “carrer del castell”. Es recomana pujar-lo a peu i enfilar-se fins al monumental castell de Cardona. Durant tot el cap de setmana hi haurà espectacles , animacions, recreacions, activitats infantils, artesans i oficis. A més, s'ofereixen visites guiades al castell i al centre històric. La millor opció és Cardona Ticket, una entrada combinada (www.cardonaturisme.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia