Societat

seguretat

platges

Una mare de denuncia que un socorrista de Palamós es va negar a atendre el seu fill perquè li va parlar en català

La dona assegura que quan li va demanar ajuda el vigilant li va dir: “No t'entenc i no vindré”

L'empresa concessionària del servei obre un expedient per esclarir els fets

Una mare de Taradell (Osona) ha denunciat que un socorrista es va negar a atendre el seu fill perquè li parlava en català.

Els fets van tenir lloc aquest diumenge a la tarda a la platja de la Fosca de Palamós (Baix Empordà). El nen, que té 14 anys, va patir la picada d'una medusa a l'esquena. La mare, Lioba Costa, va anar a demanar ajuda al socorrista que estava a la cadira de vigilància, però el noi es va negar a atendre-la perquè, segons el relat de Costa, li va parlar en català. “No t'entenc i no vindré”, assegura que li va respondre.

La mare, aleshores, s'hi va dirigir en castellà, però el socorrista tampoc es va moure d'on era. Al final, Costa i el seu fill van anar fins a la caseta de socors, situada a l'altre extrem de la platja, on sí que van atendre l'adolescent.

Costa assegura que la situació que va viure és “inadmissible” i “intolerable” i ja l'ha denunciada a l'Ajuntament, al Síndic de Greuges i al col·lectiu Drets.cat. Dijous anirà als jutjats de Vic.

Des de l'empresa encarregada del servei, Pro-Activa, han obert un expedient per esclarir què va passar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia