Societat

Pressupost poc participat a Vilanova

L'Ajuntament de Vilanova del Camí ha reeditat enguany una consulta a la ciutadania per tal d'escollir en quins projectes invertir fins a 30.000 euros del pressupost municipal. La participació, però, ha estat encara inferior a la de l'any passat, quan va votar de manera vàlida el 7,13% del cens major de 14 anys, 655 persones. Enguany s'han recollit 600 vots, 508 dels quals s'han considerat vàlids. D'aquests, només 75 es van efectuar a través de la pàgina web municipal.

En aquesta ocasió, els mateixos veïns hi havien participat prèviament proposant els projectes que després s'han sotmès a votació. També s'hi va incorporar la figura d'un agent estadístic per dinamitzar la participació, sobretot de la població de més edat.

Pel que fa als projectes triats, en els valorats en 10.000 euros el 33% dels participants ha triat les inversions als parcs infantils del municipi. Els tres projectes valorats en 5.000 euros cadascun que han obtingut més suport són inversions a la via pública, millores als patis de les dues llars d'infants municipals i l'adquisició de material per al nou Espai Jove.

Els 5.000 euros restants es decidiran en un procés participatiu en què estaran implicats els alumnes de sisè de les escoles del municipi. A l'aula treballaran en l'elaboració de diferents propostes que acabaran votant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia