Societat

Banyeres de Mariola creix enguany en cinc habitants

A hores d'ara encara no s'han superat els 7.321 habitants registrats a l'any 2003

El nombre total d'habitants de Banyeres de Mariola va créixer únicament en 5 persones en 2011 respecte a la xifra de l'any anterior, pel que a l'estancament general de l'economia, també a nivell local, se li ve a afegir la relantització en la xifra d'habitants i no només en el període d'un any, sinó també al llarg de l'última dècada.

A partir de les dades facilitades per l'oficina del Registre Civil i l'Institut Nacional d'Estadística, la xifra d'habitants de Banyeres de Mariola a finals de 2011 es va situar en un total de 7.234, dels quals 3.610 pertanyen al gènere masculí, mentre que 3.624 són dones. El nombre total d'habitants de nacionalitat espanyola va aplegar als 6.892 i, per altra banda, la resta de nacionalitats diverses va alcançar la xifra de 342 residents en aquesta localitat. En aquest apartat, Pakistan és el país que més habitants aporta al còmput definitiu amb 79 persones, seguit pel Marroc amb 69, Equador amb 53 i Colòmbia amb 24. Quant a l'aportació total d'habitants per part dels països de la Unió Europea, en primer lloc figura Bulgària amb 22 membres, seguida ex aequo per Romania i el Regne Unit amb 15 i a continuació se situen Bèlgica amb 8 i Itàlia amb 7. La resta de països de la Unió Europea a penes aporta població al còmput total banyerenc , destacant la dada curiosa de l'absència total d'habitants de nacionalitat francesa malgrat ser un dels països veïns de l'estat espanyol.

A la vista de les dades extretes en relació a la població total de Banyeres de Mariola en l'última dècada cal consignar l'estancament que sofreix la població local, fet que li atorga una certa similitud al que ocorre en altres localitats d'idèntiques característiques. Així, lluny de la xifra aconseguida en 2011 queden els 7.321 habitants censats en 2003, el rècord de la dècada, els 7.314 de l'any 2004 o els 7.282 de l'any 2005, pel que es pot afirmar que la població de Banyeres ha entrat en un creixement vegetatiu estancat en obtenir-se una mitjana aproximada de 7.221 habitants/any, tot i haver-se superat en aquest mateix període la barrera dels 7.000 habitants que han marcat la tendència d'una dècada a l'inici del nou mil·lenni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.