Educació

Els estudiants de secundària de Banyeres secunden la vaga

Una marxa pels carrers del poble palesa el malestar dels estudiants de la vila

El col·lectiu de joves ha fet pública una carta que ha fet arribar als pares de l'alumnat

La pràctica totalitat dels estudiants d'Educació Secundària i Batxillerat de l'IES Broseta va secundar el dimecres la jornada de vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants, en contra de les mesures restrictives dictades per la Conselleria d'Educació mitjançant la realització d'una marxa reivindicativa a partir del migdia des de la Plaça dels Plàtans fins la Plaça Major, en la que van exhibir algunes pancartes amb lemes com “Els avions no despeguen, l'educació s'estavella”, en clara al·lusió a l'aeroport sense avions de Castelló que ha estat una de les dianes de les crítiques a la política de retalls del Consell.

Els estudiants critiquen, mitjançant una carta feta arribar als pares i a l'opinió pública, «que la política restrictiva de la Generalitat afecte la qualitat de l'ensenyament públic amb deteriorament del sistema educatiu». De la mateixa manera, i a nivells concrets que els afecten més directament, aquest col·lectiu considera que «les retallades posen en perill la concessió de beques de l'IVAJ per estudiar idiomes a l'estranger el proper estiu», critica que a hores d'ara encara «no s'hagen pagat les ajudes per a la compra de llibres» o denuncia que «encara no hagen estat convocades les del curs vinent amb reducció de beques i places universitàries». Així mateix, els alumnes de Secundària I Batxillerat consideren un autèntic perill la reducció de places docents en els instituts per a un mateix nombre d'alumnes, «una mesura que pot tindre unes greus conseqüències com l'existència d'un major nombre d'alumnes per classe, desdoblaments habituals en determinades assignatures que ja no es podran realitzar, una menor oferta d'optatives o reducció de grups d'un mateix nivell».

Per últim, expressen el seu rebuig a la violència amb què s'han reprimit les protestes dels estudiants de València, principalment els de l'institut Lluis Vives, amb els que se solidaritzen profundament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.