Societat

meteorologia

L'hivern reviscola i deixa neu al Pirineu

La cota de neu va baixar ahir al Pirineu a 800 metres i la pluja va afectar tot el país

La neu ha deixat un insospitat paisatge blanc a visitants i residents del Pirineu durant el pont de l'1 de maig. La neu va sorprendre ahir al matí les comarques de muntanya catalanes i va cobrir d'una extensa capa blanca algunes poblacions del Pirineu situades per sota dels mil metres com ara Bagà, Sant Julià de Cerdanyola (Berguedà) i Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà). Per sobre dels 1.200 la nevada va deixar gruixos consistents amb més de 5 centímetres a Llessui, Espot, Queralbs, Castellar de n'Hug i Molló, segons va informar l'agència ACN. En les cotes més altes, la nevada va arribar a acumular gruixos de 10 a 15 centímetres.

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà va fer anar les màquines llevaneus a les carreteres de les valls d'Àneu, Cardós i Ferrera. És el segon cop en deu anys que les màquines llevaneus han hagut de treballar en aquesta època de l'any. La Generalitat va obligar a circular amb cadenes a la C-28 al port de la Bonaigua, a la C-462 a la Coma i la Pedra en direcció Tuixent, a la C-563 de Josa i Tuixén cap a Gósol, a la GIV-4012 de Planoles a Planés, i a la L-511 entre Abella de la Conca i coll de Nargó.

A la resta del país, les precipitacions en forma de pluja van deixar entre 20 i 30 litres per metre quadrat a l'àrea metropolitana de Barcelona, la Catalunya Central, les terres de Ponent i el Prepirineu. Els xàfecs van anar acompanyats en algunes ocasions per fortes ratxes de vent, de fins a 50 quilòmetres per hora.

Al Maresme, les comarques gironines i a les Terres les precipitacions van ser menors i no van arribar als 5 litres per metre quadrat.

Per avui s'espera una millora del temps. Les precipitacions seran al Pirineu i Prepirineu a la tarda i la cota de neu pujarà als 1.600 metres, tot i que en alguns moments dels ruixats podria baixar. També podria haver algun ruixat al prelitoral. Les temperatures mínimes baixaran una mica i les màximes pujaran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.