Societat

ciència

Estudi sobre com les tombes afecten la descomposició

La UAB lidera una recerca pionera a l'Estat

Creen una necròpolis de porcs a l'Urgell per analitzar el procés

El Projecte Tafonòmic és el nom que rep aquesta recerca científica, experimental i pionera a l'Estat per analitzar la descomposició dels cossos en funció del sistema funerari emprat al llarg de la història. Aquest procés s'analitzarà en funció de les restes òssies que quedaran.

El projecte el lidera la investigadora Núria Armentano, de la unitat d'antropologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i hi col·laboren el Grup de Recerques de les Terres de Ponent, el laboratori Antropòlegs.Lab i l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI).

Per aconseguir resultats, han creat una petita necròpolis a Sant Martí de Maldà (Urgell), on han enterrat porcs tot recreant diferents estructures de la història dels enterraments, incloent-hi els visigots, l'edat mitjana i els romans.

Amb la recerca, els investigadors podran realitzar aportacions teòriques i metodològiques capaces de reconstruir la història i evolució seguida per les restes inhumades amb unes característiques i context determinats.

Armentano explicava que és un projecte a llarg termini i que fins d'aquí a dos anys no se'n podran començar a veure els resultats. Aquests podran oferir aplicacions tant a l'arqueologia com a l'antropologia forense, i el projecte ha despertat també l'interès de la unitat canina dels Mossos d'Esquadra. Els interessa per al seu nou programa d'ensinistrament caní per a la recerca de persones desaparegudes.

LA XIFRA

26
porcs enterrats
en una necròpolis a l'Urgell que recrea sistemes funeraris de diferents etapes històriques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.