Societat

Vint-i-cinc restaurants de Girona i rodalies ofereixen menús florals en el Temps de Flors

La cuina imaginativa porta les flors al plat

Ama­nida de fave­tes, madui­xes, ence­nalls de foie, pedrers d'ànec, vina­greta dolça i pètals de flors; lla­gos­tins espe­ci­ats amb crema lleu­gera d'amet­lla i flor d'espígol; cres­pell de flor de car­bassó; tàrtar de vede­lla amb flors de saüc, sal de lavanda, oli d'her­bes i sor­bet de mos­tassa o un risotto amb la flor de l'escar­xo­fera. Per postres poden esco­llir una crema de xoco­lata blanc, bes­cuit de poma de Girona ros­tida, xoco­lata aro­ma­tit­zat i flor de vio­leta o bé un tàrtar de frui­tes amb essència de menta i vio­le­tes, sopa de xoco­lata i sor­bet de coco.

Vint-i-cinc res­tau­rants de l'Asso­ci­ació d'Hos­ta­le­ria de Girona i Radial s'han con­fa­bu­lat per demos­trar-nos que les flors, a més d'entrar pels ulls i pel nas, també poden entrar, i de una manera fantàstica, per la boca.

Els res­tau­rants + Cub, Arsys, Bal­ne­ari Prats, Bes­cuit Mara­gall, Boira, Bub­bles Gas­tro­bar, Cal Ros, El Gin­jo­ler- Som Res­tau­rant, Cúrcuma, Draps, Espai Gas­tronòmic del Cen­tre de Visi­tants del Gironès, La Fun­dició, L'Est, La Calèndula, Indigo, Maràngels, Melià Girona, München, One, El Pati Verd, La Penyora, Por­ta­Be­llini, Ravo­ni­bus, La Sala, Suca­mu­lla, i The NY Flat,) s'han engres­cat a ofe­rir, fora dels seus menús més habi­tu­als, uns menús flo­rals en què, a diferència d'altres anys, les flors no tin­dran un paper deco­ra­tiu sinó gas­tronòmic, i figu­rem con a ingre­di­ents impor­tants en el plat.

El gerent de l'Asso­ci­ació d'Hos­ta­le­ria, Jesús Pas­tor, va indi­car que l'objec­tiu que per­se­guei­xen és fer créixer aquesta mos­tra per tal que la ciu­tat tin­gui un calen­dari far­cit d'esde­ve­ni­ments gas­tronòmics com Giro­na10, la Set­mana Gas­tronòmica, Gas­tro­flors, la mos­tra de cuina d'estiu, Des­tapa't Girona, i enguany s'estre­na­ran les jor­na­des de cuina de tar­dor.

“Temps de Flors és un reclam fantàstic per a la ciu­tat però també es un reclam per conèixer l'excel·lent gas­tro­no­mia que hi ha a Girona”, va asse­gu­rar Joan Roca en la pre­sen­tació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.