Societat

baix llobregat

El surf d'estel es permetrà aquest estiu a Castelldefels

Capitania Marítima derogarà la prohibició de practicar el ‘kitesurf' en període estival a petició d'Ajuntament i entitats

La pràctica serà gratuïta i delimitada en una nova zona poliesportiva

Els estels dels surfistes esquitxaran aquest estiu la platja de Castelldefels, ja que es preveu que a partir de l'1 de juliol entri en funcionament la nova zona esportiva que s'habilitarà en un tram de la platja a l'altura del carrer 9. El BOE publicarà avui la derogació de la prohibició que Capitania Marítima de Barcelona tenia imposada contra la pràctica del surf d'estel –o kitesurf– entre l'1 de juny i el 30 de setembre, coincidint amb la temporada estival i l'afluència de banyistes a la platja. L'Ajuntament de Castelldefels té previst habilitar una zona de 400 metres de llarg pels 100 d'ample que té la platja per a la pràctica de diversos esports de platja, com ara el voleibol, l'hoquei, el pàdel i l'handbol, tots en la versió sobre sorra. En un extrem d'aquesta àrea poliesportiva s'instal·larà un canal de 100 metres d'ample perquè els surfistes puguin entrar i sortir amb els estels i practicar a 200 metres de la línia de la costa.

Es tracta d'una zona municipal, motiu pel qual estarà exempta del pagament de taxes, però estarà gestionada pel club de kitesurf Bunker, que demana des del 2007 que es permeti aquest esport a l'estiu. Arran del canvi l'any passat al govern de Castelldefels, l'entitat i el consistori han treballat junts –també han col·laborat entre altres entitats la Federació Catalana de Vela– per convèncer Capitania Marítima de Barcelona que n'autoritzi la pràctica. “El capità s'alegra que per fi es reguli”, assenyala la regidora d'Esports, Anna Maria Pérez, que es mostra satisfeta que Castelldefels sigui en aquest sentit pionera a Barcelona –el surf d'estel només està ara autoritzat a l'estiu a Sant Pere Pescador i en una platja de l'Estartit.

La pràctica a Castelldefels serà gratuïta. Els surfistes s'hauran d'adreçar a una caseta –hi treballaran tres persones amb un bot pneumàtic– i hauran de certificar que estan federats i tenen l'assegurança corresponent. Si no, es poden apuntar per hores o dies a la Federació Catalana de Vela, segons la regidora. Se'ls lliurarà un dorsal per vigilar des de la platja si cometen cap infracció que posi en perill la integritat dels banyistes. Si això passa, trucaran “a la policia municipal”, alerta el president del club Bunker, Javier Mira. Per assegurar la seguretat dels banyistes, a l'estiu les escoles no podran donar classes, amb l'objectiu que tots els surfistes siguin experimentats. “En els últims cinc anys no hi ha hagut cap accident ni denúncia”, assegura la regidora d'Esports.

Mira explica que per poder fer volar l'estel es necessita una velocitat del vent mínima de 15 nusos. “Amb 14 nusos un surfista no podria tornar a entrar al canal i envairia la platja”, explica Mira, i això seria motiu de sanció per part de la policia. El surf estarà permès a partir de les tres de la tarda el cap de setmana i durant tot el dia entre setmana, sempre que el vent bufi per sobre dels 15 nusos. A la zona poliesportiva tindran preferència els campionats i els actes de les entitats.

LA DATA

01.07.12
Es preveu
que entri en funcionament la zona poliesportiva i el canal per als surfistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.