Educació

El CEIP Remolins vol créixer aprofitant la reforma del barri de Sant Jaume

El centre proposa la construcció d'un gimnàs i de més aules, amb motiu del nou pla integral de millora urbana

La direcció del CEIP Remolins ha vist que l'anunciada reforma total del barri de Sant Jaume és una oportunitat per aconseguir més terrenys per al centre. Construïda a la postguerra, l'escola es troba encaixonada entre el carrer Santa Anna, la muralla del castell i el barri de Sant Jaume, on l'Ajuntament i l'Incasol han previst desenvolupar un pla de millora urbana. En aquest sentit, a finals de juliol s'acaba el termini que els set equips seleccionats tenien per redactar les seues propostes definitives. La rehabilitació afectarà una superfície d'uns 10.241 metres quadrats, englobada entre el passeig de Ronda i els carrers Costa de Capellans, Santa Anna i Rasquera. L'Ajuntament calcula que el 50% dels habitatges del barri estan en estat de ruïna, i ha hagut de tapiar carrers sencers per evitar reocupacions i ensorraments.

«La nostra proposta és fer un annex del centre, tot aprofitant una part dels terrenys per construir-hi un gimnàs i aules noves», va explicar el director del CEIP Remolins, Mario González. «El CEIP Remolins no és només l'escola del barri de Sant Jaume, ja que la seua àrea d'influència és tot el barri de Remolins, des del riu fins a la catedral, i fins a l'horta del Pimpí», va afegir-hi. «No tindria gaire sentit fer una intervenció urbanística en aquest barri, sense tenir presents les aportacions positives que l'escola pot propiciar», va remarcar González, que va recordar que el CEIP Remolins va ser un dels primers centres de Tortosa a aplicar-hi un pla educatiu d'entorn: «Això suposa una clara vocació de renovació pedagògica i d'intervenció sociocomunitària; per tant, també és una oportunitat per al barri.»

«L'edifici ja no dóna més de si»

GUSTAU MORENO

El CEIP Remolins té actualment uns 200 alumnes, en sis grups de primària i tres d'educació infantil, que ha de distribuir en vuit aules. Un antic magatzem, al costat del menjador, s'ha convertit en una aula de P3; i el gimnàs, en realitat, és un tram del passadís. De fet, als passadissos de les plantes superiors també s'han habilitat les aules de suport i, durant els últims temps, també la biblioteca, si bé Educació ha enllestit unes obres d'ampliació a l'antiga terrassa que permetran el seu trasllat. Les aules d'informàtica i d'acollida també es troben en espais limitats, i encara més les àrees de direcció i d'administració. «Al centre ens sentim molt ben valorats per l'Ajuntament, el Consell Comarcal i la Generalitat, però l'edifici ja no dóna més de si», afirma el director, que destaca la qualitat del claustre de professors, un equip «jove i dinàmic». A més, al marge de les necessàries obres d'ampliació, Mario González no ha renunciat a la vella aspiració d'aconseguir un nou edifici escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA