Educació

Les mares de 6é, ministres d'educació

LA BALCONADA

Divendres 22 de juny, a la festa i sopar de fi de curs per a tot l'alumnat, on es presenta el nou alumnat matriculat provinent de l'Escoleta Municipal “Mixinetes”, i on s'acomiada de l'escola l'alumnat de 6é, les mares de l'esmentat alumnat de 6é de Primària del CP El Castell de la localitat d'Almoines, quasi totes llegiren i feren seu un escrit que va redactar Esther Ortiz, mare d'un alumne del citat curs i que portava com a títol “GRÀCIES” i és el següent:

“Vull agrair-vos de tot cor l'esforç, el treball i la tasca que realitzeu dia a dia amb els nostres fills. Gràcies per donar part de vosaltres, per educar, per ensenyar, per dedicar el vostre temps, les vostres il·lusions, la vostra experiència, la vostra alegria, el vostre saber fer.

De xicoteta els meus pares m'ensenyaren a respectar, a respectar tot el món: per a que et respecten a tu, tu has de respectar primer —valor tant important que en estos temps que estem vivint, sembla que es perd—. M'inculcaren que quan estem a l'escola els nostres pares sou vosaltres, els mestres, i que a vosaltres cal fer cas, cal obeir...

Gràcies a cadascú de vosaltres, que heu estat en els cicles educatius amb el meus fills, amb els nostres fills. Gràcies per haver-nos sabut escoltar als pares totes les inquietuds, els problemes, les alegries, els distints punts de vista que hem compartit i que ens fan enriquir com a persones, a vosaltres i a nosaltres.

Gràcies per ensenyar als nostres fills totes i cadascuna de les matèries, de les assignatures —important per al desenvolupament com adults— però mil i una gràcies per ensenyar-los sobretot a ser persones, perquè açò és al final el que ens queda. Podem tenir més o menys estudis, tenir més o menys diners, però el valor que heu transmet des de xicotets, és allò que enriquix a la persona, és allò que et fa ser respectuós, tolerant, és allò que et fa ser un bon home i una bona dona.

Gràcies a cadascú de vosaltres, gràcies per haver passat a formar part de la meua vida, de les nostres vides, de la nostra família. Això mai no s'oblida i per suposat dels nostres fills, el projecte més gran que hem començat, al que volem i ara hem de continuar... amb d'altres professors, una i mil vegades gràcies. Una abraçada de tot cor”.

Mentre escoltava aquestes paraules em venia al cap que l'escrit mereixia ser conegut per més gent, per l'opinió pública, perquè és una enumeració en positiu del que ha de ser una escola pública que fem entre totes les persones que hi convivim, les que han estat abans, les que ara estem i les que vindran.

En aquestos temps de retallades i de desqualificacions dels serveis públics, el text llegit mereix formar part del projecte dels centres educatius, de la política educativa del segle XXI i d'ací el títol “Les mares de 6é, ministres d'educació” com es mereixen ser ministres moltes mares i pares més que decidixen portar els seus fills i les seus filles a l'escola pública com a garant d'aconseguir els valors i els objectius que es citen a “Gracies”, unes gràcies que m'atrevisc a fer extensives a totes les persones dels diferents sectors educatius que dia a dia, i malgrat els entrebancs, treballem per una escola pública de qualitat.

(*) Blanca Llorca i Tauste és la presidenta de l'AMPA del CP El Castell d'Almoines



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.