Societat

Successos

Els bombers frenen i tenen estabilitzat l'incendi del Bages

El foc de Sant Feliu Sasserra pot quedar controlat avui si no fa vent

Ha cremat 377 hectàrees a tocar del Lluçanès

L'incendi de Sant Feliu Sasserra podria quedar avui controlat pels Bombers si les condicions meteorològiques i el vent ho permeten. Els equips antiincendis van aconseguir ahir estabilitzar els fronts de foc i les flames, tot i que es mantenien en alerta màxima per evitar que el vent de marinada en pogués complicar l'extinció. L'incendi iniciat dimecres ha cremat ja 377 hectàrees d'aquest municipi del Bages, a tocar del Lluçanès i el Berguedà.

Els bombers van estabilitzar, durant el dia d'ahir, l'inici i la cua del foc, fet que va permetre que els veïns que havien estat desallotjats per precaució tornessin a les masies. Un total d'onze persones van tenir ferides lleus i intoxicacions pel fum, cops o lipotímies arran de l'incendi.

Tot i això, els agents continuaven treballant a l'interior del perímetre i, amb més intensitat, a la part central. Segons el Cos d'Agents Rurals, el 65% de la superfície cremada correspon a vegetació forestal i la part restant, a conreus. En l'extinció hi participen quatre mitjans aeris i setanta dotacions de bombers, juntament amb més de 200 voluntaris de diverses agrupacions de defensa forestal. El delegat del govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, va avançar ahir al vespre que es mantenien “les condicions adverses de sequedat, vent i altes temperatures” i que calia “ser prudent per evitar cap sorpresa”.

LA XIFRA

70
dotacions
de bombers continuen treballant en les tasques d'extinció del foc a la part central de la zona.

Troben l'autor de l'incendi de Rasquera

Els Mossos d'Esquadra asseguren que un home de 33 anys, de nacionalitat anglesa i resident a Gandesa és el presumpte autor de l'incendi que al maig va cremar més de 3.000 hectàrees a la serra de Cardó, entre Rasquera i el Perelló. L'home ja estava empresonat des del 8 de juny com a autor de diversos robatoris en masos a la zona, que estarien vinculats amb l'inici del foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.