Societat

Turisme

Dalí com a amfitrió

Tres-cents cinquanta blocaires de viatges internacionals arriben a Girona per participar en l'acció de promoció i comunicació 2.0

Els primers d'arribar visiten el Museu Dalí i el celler Empordàlia i descobreixen la cuina d'El Celler de Can Roca

Un dels aspectestècnics que facilitaran aquesta iniciativa és la utilització del Mi-Fi

El que ha estat defi­nida com l'acció pro­mo­ci­o­nal de la Costa Brava i el Piri­neu més impor­tant dels últims temps: el congrés mun­dial de blo­cai­res TBEX Europe Costa Brava 2012, va tenir ahir el seu pre­ludi amb l'arri­bada dels pri­mers blo­cai­res i la seva excursió al Museu Dalí i a un celler de la DO Empordà, l'Empordàlia.

Orga­nit­zat pel Patro­nat de Turisme Costa Brava Girona, el congrés que comença avui espera la presència de 350 blo­cai­res, escrip­tors i cre­a­dors de con­tin­guts en mit­jans de comu­ni­cació social de l'àmbit dels viat­ges, pro­ce­dents de 21 països dife­rents: el 50%, d'Europa; el 30%, dels EUA, i un 20% són de la resta del món.

Quinze blo­cai­res dels EUA, un del Canadà i dos de França van ser ahir els pri­mers a “des­co­brir” el que, com a mínim durant dos dies, els espera en el ter­ri­tori gironí: cul­tura, gas­tro­no­mia, pai­satge i gents. Alguns d'ells n'havien sen­tit par­lar més o menys, d'altres el des­co­nei­xien, però el cert és que l'obra i figura de Sal­va­dor Dalí els va dei­xar sense parau­les al cap de poc d'haver entrat, a les deu del matí, al Museu Dalí de Figue­res. “És acla­pa­ra­dor”, afir­mava David Lee, fun­da­dor de tres webs dedi­ca­des al turisme, entre elles,GoBack­packing.com i que és nas­cut als EUA però que no para de vol­tar pel món. Només en aquesta web té 200.000 segui­dors, en el seu Face­book, 8.300; a Twit­ter, 11.000, i a Ins­ta­gram, 540.

Com David Lee, les dese­nes de blo­cai­res i escrip­tors que aquests dies seran per Girona, la Costa Brava i el Piri­neu gironí, des­criu­ran les seves experiències a través de les xar­xes soci­als. Un dels aspec­tes tècnics que faci­li­ta­ran aquesta ini­ci­a­tiva és la uti­lit­zació de Mi-Fi, un apa­rell rou­ter sense fils que per­met la con­nexió imme­di­ata a inter­net i que va aixe­car ahir una gran admi­ració entre els blo­cai­res que ana­ven amb autobús per les ter­res empor­da­ne­ses.

Amb aquesta ini­ci­a­tiva, el Patro­nat de Turisme pre­veu asso­lir la xifra de 80 mili­ons d'impres­si­ons a les xar­xes soci­als i gene­rar més de 240 publi­ca­ci­ons, entre apunts, vídeos i gale­ries de foto­gra­fies en dos mesos. Aquesta és l'aposta que fa aquest ens de la Dipu­tació de Girona i que con­ti­nua en la política de fer acci­ons pro­mo­ci­o­nals a través de les xar­xes soci­als. Els resul­tats, segons el Patro­nat, que és pio­ner a Cata­lu­nya en aquesta forma de difusió turística, té resul­tats molt posi­tius, i per això hi ha la par­ti­ci­pació directa de l'Agència Cata­lana de Turisme, l'Ajun­ta­ment de Girona, vuit con­sells comar­cals i l'empre­sa­riat turístic de la demar­cació.

Dalí va ser l'amfi­trió del dia i la clo­enda, va anar a càrrec d'El Celler de Can Roca, res­pon­sa­bles del còctel que se'ls va ofe­rir al ves­pre al cas­tell de Sant Gre­gori. Els Mar­recs de Salt i el grup d'hava­ne­res Els Cre­mats van ame­nit­zar aquest acte de clo­enda del dia però con­si­de­rat la recepció ofi­cial dels par­ti­ci­pants en el congrés. Repre­sen­tants de cellers de la DO Empordà tam­poc hi van fal­tar. Entre ells, la coo­pe­ra­tiva Empordàlia, a Pau, que ahir mateix al mig­dia havia aco­llit els blo­cai­res pro­ce­dents del Museu Dalí. En aquest celler, i abans d'un àpat basat en pro­duc­tes pro­pis de la zona, Alba Sala els va guiar pels trulls, el celler i les vinyes. Els blo­cai­res es mos­tra­ven entu­si­as­mats enmig dels ceps i con­tem­pla­ven la plana i els turons empor­da­ne­sos men­tre la tra­mun­tana els recor­dava la seva presència. “Això és sor­pre­nent”, deien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.