Educació

Equipaments

La pluja inunda una ala de l'escola de Riudarenes, estrenada fa dos anys

El departament d'Ensenyament va requerir ahir a l'empresa constructora que hi actuï d'urgència

L'escola denuncia deixadesa i problemes des de l'inici

El responsable de manteniment de l'escola Josep Boada de Riudarenes va trobar-se ahir a primera hora un panorama desastrós a l'ala de l'edifici on hi ha les aules d'infantil: les pluges de la nit havien inundat tot el passadís i negat quatre de les aules, que no es van poder utilitzar en tot el dia. La causa de la inundació: una junta de dilatació de la teulada que s'ha obert i deixa passar l'aigua a raig a l'interior de l'edifici.

Les conseqüències, –a part de la més evident, i que convertia el passadís i aules en un bassal–, la indignació dels pares i dels mestres, que pel que van explicar ahir, tenen un llarg historial de greuges amb la constructora, Excover, malgrat que l'edifici es va estrenar el 2010. Al matí l'aigua baixava “a raig”, segons va explicar la directora, Cristina Simó. La solució improvisada per l'escola va consistir en posar un test i una paperera de grans dimensions al passadís per recollir l'aigua, i fer una canalització d'estar per casa amb plàstics que conduïssin totes les fuites a un sol punt.

Les queixes van passar de pares a direcció, d'aquesta al departament d'Ensenyament, i del departament a l'empresa, a la qual va requerir ahir mateix que solucionés de manera immediata el problema, i li va recordar que l'aval a l'empresa encara no s'ha retornat. Empleats d'Excover van desplaçar-se a l'escola a primera hora de la tarda, i van posar quitrà a la junta.

Una solució provisional

L'adjunt a direcció del departament d'Ensenyament a Girona, Josep Fernández, va admetre que és un pedaç provisional, ja que la solució definitiva s'haurà de fer quan la teulada estigui ben seca. Va remarcar que el problema no posa en perill la seguretat dels nens –com apuntaven alguns pares–, però va considerar que s'havia de resoldre “urgentment”. Ensenyament considera que l'empresa ja havia d'haver resolt el problema dels degoters abans. Des de l'escola manifesten la seva impotència davant del cas. “Quan truquem se'ns treuen de sobre”, va explicar Simó. L'única consigna que va rebre l'escola la setmana passada per part de l'empresa és que posessin serradura a terra.

LA FRASE

Si l'empresa hagués actuat més ràpidament, ara no ens trobaríem així
Josep Fernández
Adjunt a la direcció d'Ensenyament a Girona

LA DADA

2010
és l'any
que es va acabar la construcció de l'escola Josep Boada de Riudarenes.

Una llarg historial de defectes

En els dos anys de vida que té, l'edifici ja acumula un llarg historial de queixes, segons la direcció del centre i els pares. Els problemes ja van començar amb l'escola acabada d'estrenar, amb la calefacció que no funcionava. L'aigua de les dutxes s'embassa, el porter automàtic de la porta exterior no funciona perquè no es va fer la connexió elèctrica, les portes es despengen “totes”, segons el llistat de l'escola, no funciona el mecanisme de la cortina del gimnàs, on també hi ha degoters, i altres problemes. Pares i docents creuen que es va fer amb material de poca qualitat o personal poc qualificat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.