Societat

MEDI AMBIENT

El govern reclama més aigua per al tram final de l'Ebre

La Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre aprova les al·legacions al pla hidrològic de conca

La Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre va aprovar ahir les al·legacions al pla hidrològic de la conca de l'Ebre, amb l'objectiu de garantir el bon estat del tram final del riu. Concretament, el govern reclamarà a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que respecte el règim de cabals aprovat el 2007 per la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre i que diferencie entre any sec, any mitjà i any humit. En un any de sequera, la Generalitat reclama una aportació hídrica de 7.167 hectòmetres cúbics (a Tortosa), un volum que queda molt lluny dels 3.000 hectòmetres cúbics anuals que planteja la CHE. “La proposta de cabals de la CHE és insuficient, poc justificada i posa en perill la supervivència del delta de l'Ebre”, va afirmar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que va presidir la reunió de la Comissió per a la Sostenibilitat de l'Ebre. A més, el govern alerta que els nous regadius poden comportar un augment dels sulfats en el tram final del riu i reclama un règim de cabals específic per al meandre de Flix, un dels principals focus d'eclosió d'espècies invasores.

La Plataforma en Defensa de l'Ebre presentarà les seues al·legacions el 7 de novembre.

LA XIFRA

3.978
hectòmetres cúbics
ha estat l'aportació hídrica de l'Ebre a l'estació de Tortosa l'últim any, el més sec en cent anys

La CHE diu a la Generalitat que ha de ser “realista”

El president de la CHE, Xavier de Pedro, també va assistir ahir a la reunió de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre i va oferir diàleg per preservar la integritat del Delta. Amb tot, va deixar clar que no veu possible incrementar el règim de cabals ja que “s'han de respectar els drets de concessió i el desenvolupament econòmic”. De Pedro considera que la proposta del govern no és “realista” i posa com a exemple l'últim any hidrològic, en què l'aportació al tram final de l'Ebre ha estat de 3.978 hectòmetres cúbics d'aigua.

Per la seua banda, el govern portarà el cas a Europa si no s'incorporen les seues al·legacions al pla de conca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.