Els pous que es faran al barri de la Devesa de Girona pel TAV obligaran a tallar el trànsit de diversos carrers

El segon túnel des del parc Central a Fontajau es començarà a principi del 2011

El primer dels pous que servirà per millorar la seguretat dels habitatges quan es faci el túnel del TAV es començarà a fer el setembre al passatge de la Farinera, però a partir del novembre començaran els treballs a Bernat Boades, a l'altura del número 12, i això suposarà els primers talls de trànsit. Al cap de dos mesos es començarà a fer el pou al carrer Francesc Rosés, a tocar del número 16, i cap al març del 2010 es faria el quart pou a l'altura del número 14 de Ramon Turró.

Les pitjors afectacions al trànsit es produiran d'aquí a un any i mig, a principi del 2011, quan està previst que comencin a foradar el segon túnel urbà que connectarà el parc Central fins al Puig d'en Roca, a Fontajau. Aleshores i mentre treballi la tuneladora, aquests pous de cinc metres de diàmetre per vint de fondària hauran de restar oberts per fer un seguiment constant de com es comporta el terreny i injectar-hi més formigó, si escau. Això suposarà tallar el trànsit en aquests tres carrers del sector de la Devesa. Adif es compromet a garantir l'entrada a garatges en tot moment o a buscar solucions en cada cas, ja que els veïns dubten que en alguns dels pous permetin l'ús de les entrades de garatge. Les afectacions de trànsit es poden mantenir a la nit si Adif decideix en el seu moment que la tuneladora treballi en horari nocturn.

Mieres, a final de mes

L'afectació més propera serà al carrer Tomàs Mieres, que a final de mes ja quedarà tallat per poder instal·lar-hi les basses de fang, generadors elèctrics i plantes de filtratge que necessiten els pous. Alguns veïns i comerciants del sector es van queixar que no se'ls hagi avisat amb més temps de les afectacions a tot el sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.