Corbera de Llobregat. (Baix Llobregat)
700 metres d'escenes
Mostrar l'escenificació als estrangers i la presentació d'un llibre, novetats del Pessebre Vivent de Corbera, que se celebra en el marc incomparable de la Penya del Corb
Passejar-se per un pessebre de molsa, entre boscos, rius i figures vivents, envoltats de penya-segats i de fogueres amb pastors i rabadans que dormen al ras, és una realitat en un dels pessebres més importants i visitats de tot Catalunya, el Pessebre Vivent de Corbera, que se celebra els mesos de desembre i gener dins el marc incomparable del paisatge natural de la Penya del Corb. En un circuit de 700 metres, els 226 actors representen diverses escenes: l'anunciació de l'àngel a la Verge, els pastors, les bugaderes, el naixement a la cova, l'anunci de l'àngel als pastors, l'adoració, els Reis, la fugida a Egipte, la vida de família a Natzaret i, per acabar el recorregut, escenes d'oficis artesanals i de tradicions nadalenques típiques catalanes com és fer cagar el tió davant el tradicional pessebre de molsa. Els animals també tenen el seu paper destacat en la representació. En total n'hi haurà una quinzena, entre els quals no falten mai el bou ni la mula i el ramat de bens. El recorregut és de prop d'una hora de durada i està guiat per un relat combinat amb textos poètics que explica cada escena a mesura que el visitant va avançant. A més, des de l'any passat, el pessebre ha començat a fer algunes representacions per a persones amb discapacitats visuals i auditives.
Pel que fa a novetats, enguany hi haurà la presentació del llibre sobre el Pessebre Vivent amb il·lustracions de Pilarín Bayés i també s'està mirant de buscar un sant Josep i una Mare de Déu mediàtics, tot i que en el moment de tancar aquesta edició encara no estaven confirmats. Així mateix, hi ha una escena nova, en què apareix una pastoreta en un molí de blat, i es fa una activitat amb estrangers: el dia 15 de desembre visitaran la representació persones que participen en el programa de Voluntariat per la Llengua d'Òmnium Cultural, parelles de catalans i estrangers en què els primers s'han compromès a ensenyar als segons la llengua i les tradicions catalanes. A més de la part artística, també s'ha posat èmfasi en les millores en infraestructures. En aquest sentit, entre altres s'han incorporat més baranes per al públic i els figurants, s'ha millorat la maquinària i s'han habilitat els accessos dels visitants amb la construcció de rampes per a les cadires de rodes i els cotxets.
El maig passat, els organitzadors, l'Associació Amics de Corbera, van fer un dels actes estel·lars de la celebració dels 50 anys del Pessebre Vivent. L'esdeveniment va ser seguit per un miler de persones, que van poder gaudir, entre altres coses, d'una fira d'artesans, jocs infantils i tradicionals ja oblidats, d'una ambientació teatral contínua i d'un espectacle nocturn de llum, so i color basat en històries i llegendes de la vila.