Urbanisme

Territori adjudica el projecte arquitectònic per construir 66 habitatges de lloguer assequible

El Departament de Territori, a través de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha formalitzat avui el contracte amb l’equip Bonell i Gil arquitectes per a la redacció del projecte i la direcció de les obres de construcció d’una promoció de 66 habitatges de lloguer assequible a Lloret de Mar.

Els nous habitatges, amb un cost aproximat de 9 milions, es construiran a l’avinguda de Vila de Blanes, 173, en una parcel·la que l’Ajuntament de Lloret de Mar va cedir a l’Incasòl en dret de superfície per 75 anys, prorrogables a 99, segons informa el Departament en un comunicat.

L’edifici de 66 habitatges constarà de planta baixa, on s’hi ubicaran sis dels habitatges, i cinc plantes pis, amb 12 habitatges cadascun. Els pisos tindran dos dormitoris i una superfície útil que oscil·larà entre els 55m2 i els 62m2. A més, també es construiran 66 places d’aparcament distribuïdes en les dues plantes soterrani.

L’Ajuntament, l’Incasòl i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han acordat que més d’un 25% dels habitatges construïts es destinaran a joves de fins a 35 anys, i un altre 25% seran per a col·lectius específics previstos a la Llei del dret a l’habitatge.

L’equip d’arquitectes Bonell i Gil ha estat el guanyador del Concurs de selecció d’equips per a la redacció del projecte i direcció de les obres de construcció. La sostenibilitat ha estat un dels criteris prioritaris de la convocatòria, demanant que les propostes incloguin estratègies per a la reducció de l’impacte ambiental de l’edificació.

La parcel·la on es desenvoluparà la promoció d’habitatges forma part del polígon d’actuació urbanística Santa Clotilde Nord (PAU33), que es veu reforçat amb la nova promoció d’habitatges com a porta urbana de ponent del nucli de Lloret de Mar. El barri de Santa Clotilde i Fenals, situat a l’oest del municipi, és un barri residencial proper a la platja de Fenals, un barri tranquil i familiar, amb tots els serveis i transports públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses