Urbanisme

Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

El ple d’Olot ha aprovat el pla parcial del Morrot, que preveu la urbanització de l’últim espai verd que queda per ocupar a la falda del volcà Montsacopa. Es tracta del que hi ha al principi de l’avinguda Morrot, quasi davant per davant de l’escola i de la llar d’infants que du el mateix nom. El regidor d’Urbanisme, Jordi Güell (Junts), diu que aquest pla parcial ocupa un total de 12.000 metres quadrats, amb un sostre de 6.743 metres quadrats, dividits en tres zones, una primera amb tres blocs de pisos amb un total de trenta-set habitatges, una altra amb un sol habitatge en filera i una darrera de cases aïllades unifamiliars.

Güell ha remarcat la importància de desenvolupar aquest pla parcial, ja que, segons ell, evitarà l’actual discontinu urbà que hi ha en aquesta zona de la ciutat. I, també, ha detallat que un cop es desenvolupi aquest pla parcial en el projecte de reparcel·lació i el d’urbanització es podrà connectar aquest sector amb l’avinguda Joan de Cabirol, la d’accés a l’institut, que ara és un carrer sense sortida.

Cal tenir en compte que l’avinguda Morrot és l’eix viari que vertebra la mobilitat en aquest barri de la ciutat, on, a més, hi ha equipaments importants que utilitzen moltes persones directament i indirectament. Es tracta dels dos centres docents abans ciutat i de l’Institut Montsacopa. A part, hi ha un dels grans aparcaments gratuïts propers al centre, que, a més, és un espai de pàrquing per als usuaris del cementiri municipal i sobretot del flamant Espai Cràter, que hi és a tocar, a l’altra banda del carrer Pintor Domenge i del Macarnau.

El portaveu socialista, Josep Guix, ha indicat que aquest pla parcial desenvolupa un sector previst al pla d’ordenació urbana municipal redactat fa vint anys i ha recordat que és un sector en el qual s’han produït canvis molt importants, que han generant noves necessitats. Guix ha proposat repensar aquest sector d’acord amb les noves necessitats i també amb les del sector proper del Serrat. El portaveu del PSC ha demanat que es posi l’accent en el nou Espai Cràter i les necessitats de mobilitat que genera i també amb la de l’entorn del camp de futbol municipal i els del Morro.

Per la seva banda, la seva homòloga de la CUP, Sílvia Pagès, ha alertat que el creixement que es proposa conduirà Olot cap a esdevenir una ciutat que deixarà de ser sostenible i ha demanat a l’equip de govern que es replantegi el pla parcial, preservant la “llesca verda”, que permet entrar el volcà dins la trama urbana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA
Països nòrdics

Dinamarca ampliarà el dret a l’avortament fins a les 18 setmanes de gestació

barcelona
societat

El SAT Teatre Centre obre una campanya per captar socis

sant joan de les abadesses
policial

Els Mossos desplegaran la Unitat de Medi Ambient al port de Tarragona al juny

TARRAGONA
salut

El Col·legi d’Infermeres exigeix el triple de llevadores a Tarragona i l’Ebre

TARRAGONA
Infraestructures i serveis

La parada de Glòries del tramvia es posarà en servei dijous

Barcelona