Urbanisme

urbanisme

Tarragona perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

El nou POUM preveu un nou barri tecnològic i ampliar les zones verdes a la zona de l’Horta Gran

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat avui les línies mestres del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), el document que guiarà el desenvolupament urbanístic de la ciutat en les pròximes dècades. Hi destaquen elements transformadors clau, com ara que la zona d’Horta Gran esdevingui el nexe entre el centre de la ciutat i els barris de Ponent gràcies a la reconversió de l’entorn de l’antiga CLH i del polígon Francolí en un nou barri tecnològic. El POUM també preveu que en aquella zona s’hi pugui fer una nova estació ferroviària soterrada. El document que l’equip de govern ha presentat als diferents grups municipals del consistori amb la intenció d’aconseguir-ne l’aprovació a principis del 2025 també aposta per ampliar les zones verdes, aconseguint tancar l’Anella Verda de Ponent i recuperant espais agraris actualment abandonats.

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha destacat que el nou planejament permetrà que “Tarragona creixi per tot arreu i de forma sostenible”, a nivell “social, econòmic i mediambiental. La gran novetat és la reconversió de l’Horta Gran en un nou eix vertebrador de la ciutat, que segons l’alcalde serà alhora una infraestructura verda i un gran element cohesionador de la ciutat, creant “una nova centralitat urbana” que aproparà els barris de Ponent i el centre de la ciutat.

El POUM ha de fixar el desenvolupament urbanístic de la ciutat del pròxim mig segle, basant-se en una estimació que preveu arribar a una població d’uns 180.000 habitants, 40.000 més que ara. La zona de l’Horta Gran inclourà habitatges, una nova estació ferroviària, que es convertiria en la principal de la ciutat, i una nova zona verda amb espais de reserva agrària. Però la clau per desenvolupar tot aquest entorn és que l’empresa Exolum (antiga CLH) deixí la seva ubicació actual i marxi als terrenys on ara hi ha el Complex Educatiu de la Laboral, que són propietat de la Generalitat. Perquè això sigui realitat, aquests equipaments educatius es traslladarien al límit entre Bonavista i Campclar, just a sota l’Anella Mediterrània, en una operació que fa anys que es negocia però que encara no està tancada.

Creixement a Llevant

A l’àrea de Llevant, la proposta del POUM inclou creixements urbanístics més moderats que en projectes anteriors. A l’entorn de Mas d’en Sorder es reserven 10 hectàrees per habitatges al límit amb el terme municipal del Catllar, que ja està urbanitzat. A més, es transformen 37 hectàrees més en zona verda. A Terres Cavades, es recuperen projectes urbanístics, amb “creixement sostenible”, segons garanteix Viñuales. “Potser és l’últim POUM de creixement que tindrà Tarragona”, ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles