Urbanisme

Urbanisme

Un circuit verd connectarà totes les muralles i fortificacions de Tortosa

Es podrà fer a peu o en bicicleta

Amb l’actuació finançada amb Fons Next Generation, el consistori pretén potenciar el cicloturisme

Les muralles i fortificacions de Tortosa estaran connectades per un circuit verd a partir de l’any que ve. L’Ajuntament ha aprovat definitivament el projecte que compta amb un pressupost de 886.078 euros que provenen de Fons Next Generation. Amb el nou recorregut es facilitarà la visita de tot el conjunt patrimonial, “d’una riquesa única a Catalunya i dels més importats de l’Estat”, segons l’alcalde Jordi Jordan. El circuit es podrà fer a peu i sobretot en bicicleta. “Millorarem les infraestructures existents adaptant-les a l’activitat cicloturística i potenciant que els turistes descobreixen la riquesa del patrimoni”, ha explicat Jordan. L’objectiu és incloure aquest actiu en l’oferta cicloturística de la ciutat i les Terres de l’Ebre, i vincular-lo a la Via Verda. El projecte inclou dos aparcaments i zones de descans, punts de recàrrega de bicis elèctriques i enllumenat fotovoltaics i un nou sistema de drenatge de les aigües pluvials. Les obres començaran l’any que ve.

Segons apunta el consistori, l’espai en què s’habilitarà el circuit cicloturístic és una zona urbana, amb elevada densitat d’habitatges, carrers estrets i pendents en alguns trams, que se senyalitzarà adequadament. Hi haurà dues zones, Orleans i la Torreta, on hi haurà un espai per aparcament de vehicles per tal que els visitants deixen el vehicle i inicien l’itinerari en bicicleta. Els dos espais tindran serveis com ara zona de descans ombrada, recàrrega de bicicletes elèctriques a través d’unes marquesines fotovoltaiques, font d’aigua potable, aparcament de bicicletes i videovigilància. També s’habilitarà espai per aparcament de bicicletes a la zona exterior del fortí de Bonete i el portal de Tarragona. L’itinerari, a més, travessa una zona de barrancs i turons. En tot el traçat es millorarà l’arbrat i jardineres. Segons l’alcalde, “milers de cicloturistes utilitzen la Via Verda de la Val de Zafan, que ara s’allargarà fins a Amposta i la Ràpita. Des de Tortosa hem d’aprofitar que aquests visitants no passin de llarg del nostre municipi, sinó que descobreixen el ric patrimoni de la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia