Urbanisme

urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aqueswt mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

La tinent d’alcalde Laia Bonet diu que el fet de tenir un calendari sobre el final de les obres del temple permet parlar d’una solució urbanística sobre les afectacions dels habitatges propers

L’Ajuntament de Barcelona vol posar fi a la provisionalitat que existeix actualment sobre l’efecte de les obres del temple de la Sagrada Família en l’entorn urbanístic i més concretament en les possibles afectacions en els habitatges més propers. La tinent alcalde d’Urbanisme Laia Bonet ha anunciat aquesta tarda que en aquest mandat es vol tancar un acord que permeti una modificació del Pla General actual, que data del 1976. Segons Bonet, el fet que la junta constructora del Temple ja compti amb un calendari de final d’obres, és determinant per decidir acabar amb la situació de provisionalitat en la que es troba el planejament i que afecta a molts veïns de la zona que no saben si tenen l’habitatge afectat, si seran expropiats o tindran dret a una indemnització. “Cal traduir al planejament urbanístic del 1976 una nova realitat jurídica fruit de la solució urbanística que finalment acordem”, ha exposat Bonet, que ha advertit que això no implica la transformació física de la zona, realitat que trigarà uns anys encara a poder-se portar a terme.

Bonet s’ha reunit avui amb la Plataforma d’afectats per les possibles i amb representants de l’Associació de veïns de la Sagrada Família, els quals han aconseguit reobrir el debat sobre aquest tema filtrant la proposta a la que s’havia arribat en el mandat anterior essent alcaldessa Ada Colau. Segons Bonet, per a construir un acord a tres bandes -ajuntament, veïns i temple- es tindran en compte aquests i altres estudis ja realitzats: “no treballarem des de zero perquè a la casa hi ha molta feina feta, però el en el que ens centrarem és en buscar una solució, sobre la qual no tenim encara cap premissa feta a priori”, ha dit Bonet.

“Necessitem acabar amb aquest situació de provisionalitat i la nostra voluntat és que en aquest mandat hem de ser capaços de trobar un acord o una solució urbanística definitiva a la continuació de la façana de la Gloria”, ha puntualitzat Bonet, que ha afegit: “Ha de ser un acord que ha de tenir com a premissa la garantia al dret a l’habitatge”, ha reblat la tinent alcalde que ha deixat clar que el pagament de les expropiacions i de les indemnitzacions haurà d’anar a càrrec de la “part beneficiada” per aquestes, és a dir per part del temple de la Sagrada Família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia