Urbanisme

Urbanisme

Tarragona assegura que no hi ha cap novetat que justifiqui un canvi dels límits municipals

El consistori demana l’arxivament de l’expedient pel qual Altafulla vol una alteració

Presenta al·legacions a la proposta

“No hi ha cap argument ni històric ni administratiu ni econòmic ni demogràfic que justifiqui una segregació de part del terme municipal de Tarragona per passar a formar part d’Altafulla” ha assegurat aquest dimecres l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñales, després que el consistori hagi demanat l’arxivament de l’expedient pel qual Altafulla reclama que es canviïn els límits entre els dos termes municipals i que faria que la localitat del Baix Gaià guanyés 70 hectàrees de la zona del Vinyet. Tarragona ha presentat al·legacions a la proposta, elaborades a partir de nou informes de diferents departaments municipals, al·legant que no hi ha arguments que justifiquin els canvis i assegurant, com ha apuntat Viñuales, que es deu a “un desig polític” d’ampliar la superfície del terme municipal amb un important increment de la línia de platja. El batlle ha carregat contra el seu homòleg altafullenc, Jordi Molinera, al qual ha acusat de “deslleialtat institucional” i de crear una polèmica artificial. “L’Ajuntament d’Altafulla no té cap competència per actuar al terme municipal de Tarragona”, ha assegurat i ha remarcat que “qualsevol acte administratiu dictat” per la localitat veïna “és nul de ple dret”.

A l’escrit de l’Ajuntament de Tarragona s’argumenta que la situació històrica expressada per Altafulla “menysté la voluntat dels veïns de Tamarit d’agregar-se al terme municipal de Tarragona efectuada l’any 1950, i la proposta de delimitació de termes per regularització a la situació actual de l’any 2013”. Les al·legacions també inclouen arguments de naturalesa geogràfica i urbanística. Respecte els serveis, Viñuales també ha indicat que des de Tarragona es depura “tota l’aigua d’Altafulla”, en una actuació que a la ciutat li costa uns 50.000 euros anuals. Viñuales també s’ha mostrat sorprès perquè el consistori altafullenc es reuneixi amb veïns de nuclis de Tarragona, com Ferran o Tamarit i els enviï cartes promovent l’annexió a Altafulla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA
MEDI AMBIENT

Instal·len al Pla d’Urgell dispositius per evitar electrocucions de cigonyes

Mollerussa
Educació

Expedient al director d’un institut de Tortosa per pràctiques irregulars d’estudiants

Tortosa