Urbanisme

Urbanisme

Collboni es grava circulant en bici per un carrer on va prohibir-les

Jaume Collboni infringeix les seves pròpies normes. L’alcalde de Barcelona va penjar dilluns un vídeo a les xarxes socials per commemorar el Dia Mundial de la Bicicleta en què se’l veu circulant amb Bicing pel carrer d’Avinyó. Es tracta d’un dels vint-i-cinc carrers del districte de Ciutat Vella per on el seu govern va prohibir anar amb bicicleta des del gener passat. En aquestes vies els ciclistes estan obligats a baixar del vehicle. La mesura forma part del pla Endreça per reduir els conflictes entre vianants i ciclistes.

Collboni, acompanyat pel regidor d’esports, David Escudé, pedala alegrement des de la Mar Bella fins a l’Ajuntament, però fan cas omís del senyal de trànsit que obliga a baixar de la bicicleta a Avinyó.

La relliscada ha generat un allau de crítiques de partits polítics, associacions de ciclistes i veïns, alguns dels quals han demanat que s’aixequi la mesura. “Jaume Collboni saltant-se les prohibicions absurdes de Jaume Collboni”, resumia l’episodi el regidor de Barcelona en Comú Pau Gonzàlez.

El president de Fem Bici, Eduard Folch, ha reclamat a Collboni que aprofiti per retirar les prohibicions. En la mateixa línia s’ha expressat l’Associació de Veïnes i Veïns del barri Gòtic: “Prohibeixen al veïnat del barri circular en bici en carrers per on passen cotxes (amb senyalització inclosa). Ells mateixos circulen en bici (per fer campanyeta) per aquests carrers on han prohibit la circulació. Ara només falta retirar les restriccions i els senyals!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia