Urbanisme

Mobilitat

Els motoristes ja poden utilitzar aparcaments BSM sense tiquet

L’aplicació de serveis de mobilitat personal de Barcelona, SMOU, ha incorporat una nova funcionalitat que permet l’entrada i sortida de les motos als aparcaments de la xarxa Barcelona Serveis Municipals (BSM) amb la lectura de la matrícula, de manera que ja no cal cap tiquet ni passar per caixa. SMOU permet que les motos abonin la seva estada per mitjà del servei de tiquet digital ‘Pàrquing via app’.

L’objectiu és afavorir l’ús dels aparcaments per part dels motoristes, que poden accedir-hi sense necessitat d’aturar-se a agafar cap tiquet a l’entrada ni passar pel caixer abans de sortir. Actualment, els aparcaments de BSM disposen de gairebé 1.600 places per a motos.

Per a Laia Bonet, primera tinenta d’alcaldia i presidenta de BSM, “aquest és un nou exemple de com els aparcaments poden ser aliats a l’hora de solucionar els reptes de la mobilitat a la ciutat, també en el cas de l’aparcament per a motocicletes. I és també una bona mostra de l’aposta de Barcelona per aquelles solucions innovadores i digitals que milloren el dia a dia dels barcelonins i les barcelonines”.

La mesura, pionera a la ciutat, està operativa a divuit aparcaments de BSM i ja s’està treballant per estendre-la a tota la xarxa. Per fer-ne ús, cal estar donat d’alta a SMOU i haver registrat la matrícula de la moto a l’apartat “Els meus vehicles”.

En concret, els aparcaments que permeten l’accés a les motos per lectura de matrícula són: Bilbao-Llull, Cardenal Sentmenat, Concepció Arenal, Estació Barcelona Nord, Gràcia Motos, Illa Borbó, La Boqueria, Mercat del Guinardó, Mercat Sagrada Família, Mercat de Sant Antoni, Mitre-Putxet, Passeig Maragall, Pl. Francesc Layret, Plaça Navas, SAT, Plaça Joanic, P.R. Biomèdica i Travessera de Dalt.

SMOU té més de 1.150.000 usuaris a Barcelona i l’àrea metropolitana i aglutina una vintena de serveis de mobilitat, inclòs el Bicing, els punts de càrrega de la xarxa Endolla Barcelona, el pagament de l’estacionament regulat per minuts en superfície i la gestió de les places d’AREA per a residents. També ofereix informació de serveis i ubicació de més de 300 aparcaments. L’any passat, l’aplicació va registrar gairebé vint milions d’operacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Més inversió i quatre zones més al nou pla de barris de Barcelona

Barcelona
societat

Creen un mapa amb refugis climàtics del poble

lloret de mar
Societat

El nou servei d’atenció a sensesostre comptarà amb setze places de permanència indefinida

Tarragona

Girona acull la Meet Catalunya Green per captar nous esdeveniments

girona
societat

Vidreres prepara el nou sistema de recollida de residus a Aiguaviva Parc

vidreres
societat

Pescadors del Cap de Creus s’alien per millorar la comercialització

roses
MEDI AMBIENT

El Maresme exigeix més ajudes per afrontar l’estat crític dels boscos

Mataró
societat

Un jutjat revoca l’acord de l’Ajuntament de Barcelona per reformar la Via Laietana

Barcelona
societat

Planten 500 noves plàntules de posidònia al Cap de Creus

el port de la selva