Urbanisme

URBANISME

L’Ajuntament de Reus destina 2,1 milions al manteniment de la via púbica

Històric. Així han definit l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i el regidor de Via Pública, Daniel Marcos la inversió de 2,1 milions en manteniment de la via pública que l’Ajuntament ha anunciat aquest matí en roda de premsa. El pla d’inversions preveu el desplegament dels plans directors de manteniment de la via pública per detectar les necessitats i planificar les actuacions per a cada anualitat, amb criteris tècnics i objectius.

Les actuacions es concentren en la millora de les voreres, els passos de vianants, l’asfaltat, els jocs infantils, la jardineria i l’enllumenat. La regidoria ha reformulat el pressupost previst del pla d’inversions per executar una reforma integral d’un vial, en aquest cas, el carrer del Doctor Ferran. La tramitació de cada pla està actualment en diferents fases. Alguns ja estan a punt de sortir a licitació els contractes d’execució de les obres, mentre que altres estan en fase de redacció dels projectes executius de les actuacions que es portaran a terme.

“Donem resposta a les demandes de manteniment i posada al dia de la via pública. I ho fem de manera planificada, amb criteris tècnics i objectius i amb el desplegament dels plans directors”, ha explicat Sandra Guaita.

Per la seva banda, David Martos considera que “invertir en el manteniment de la via pública és invertir en qualitat de vida”. “La ciutadania ho sap, perquè així ens demana en els visites que proximitat que fem als diferents barris de la ciutat”, ha afegit. En concret, pel que fa al pla de voreres, amb un pressupost de 208.730 euros, preveu l’arranjament de voreres i millora de l’accessibilitat a les avingudes de Marià Fortuny i de President Macià, la rotonda de la Pastoreta, l’avinguda de Pere el Cerimoniós i el carrer de Dom Bosco.

Amb un pressupost de 225.000 euros, el pla d’accessibilitat i passos de vianants contempla l’avinguda de Salou i els carrers de Monestir de Santes Creus i de Cèlia Artiga. El pla també preveu la instal·lació de rajoles guia en passos de vianants, amb un total de 20 actuacions repartides per tota la ciutat.

L’actuació d’asfaltat de carrers, amb 367.000 euros, es farà als carrers d’Antoni Rius, d’Antoni Isern, de Prades, a l’avinguda dels Països Catalans, a la rotonda dels carrers de Sor Lluïsa Estivill i Joan Bertran, al passeig del Plàtans, i als carrers de Macià Vila, d’Antoni Fabra, Ronda Subirà i de Doctor Robert.

Pel què fa a l’àmbit dels jocs infantils i el mobiliari, els 240.000 euros destinats aniran a la renovació dels espais de la plaça d’Europa i del parc del Trenet. També es reserva una partida per mobiliari urbà i el manteniment d’espais per a gossos. Els 225.000 euros de jardineria es concentraran a la plaça de la Llibertat i el parc Gandhi. També es reserva una partida pel pla d’arbrat i la millora de la xarxa de reg.

El pla d’enllumenat té un pressupost de 200.000 euros, destinats a la substitució dels llums per models led més eficients. S’actuarà al nucli antic, al tomb de ravals, a la Riera Miró, Riera d’Aragó, a diversos carrers del barri Niloga i als jardins de l’IMFE Mas Carandell. Finalment,la regidoria de Via Pública ha refet el pressupost dels plans directors per destinar una partida de 450.000 euros a projectes de millora integral. Destaca la remodelació del carrer del Doctor Ferran. Es reserva una partida per als aparcaments dissuasoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia