Urbanisme

urbanisme

Barcelona destina 10,5 milions a millorar l’accessibilitat a les voreres

L’Ajuntament preveu retirar més de 8,8 quilòmetres de cablejat aeri als deu districtes de la ciutat amb més de 56 àmbits d’actuació

L’Ajuntament de Barcelona invertirà 10,5 milions d’euros als deu districtes de la ciutat per soterrar línies elèctriques i retirar pals de suport de cablejat elèctric o de telecomunicacions de les voreres,. Aquestes actuacions formen part del Pla de manteniment integral, en el marc del Pla Endreça. Seran 56 àmbits d’actuació i es preveu soterrar fins a 8,8 quilòmetres de cablejat aeri. Segons fonts de l’Ajuntament, amb aquestes accions es vol millorar la mobilitat del vianants -el 34% dels desplaçaments es fan a peu- i mantenir unes voreres lliures d’elements que puguin dificultar la circulació de les persones, sobretot d’aquelles que tenen mobilitat reduïda.

Inici a Horta-Guinardó

Un dels projectes principals de retirada de pals a la ciutat és la que es farà al carrer del Doctor Bové, al barri del Carmel. Aquesta actuació permetrà el soterrament de totes les línies de serveis aeris elèctrics, els de baixa tensió d’Endesa i els de telecomunicacions de Telefónica, i la posterior retirada dels pals de suport. Així es millorarà de forma notable l’accessibilitat i la mobilitat a peu en aquest punt del districte d’Horta-Guinardó.

L’àmbit d’actuació serà de 7.500 m2 i es preveu la retirada d’1,6 quilòmetres de cablejat. L’obra tindrà afectació en diferents àmbits privats i es preveu que pugui començar en el primer trimestre de 2025, amb una durada d’11 mesos. El pressupost previst és de 2,3 milions d’euros . Altres districtes on s’actuarà son Les Corts, Sarrià Sant Gervasi, Gràcia i Ciutat Vella.

Pla de manteniment i

D’altra banda, es segueix fent una renovació integral de diferents elements de l’espai públic en el marc del Pla de manteniment integral, previst en el Pla Endreça. La dotació econòmica d’aquest pla és de 435 milions d’euros per a aquest mandat dels quals 180 els gestionaran directament els districtes per poder abordar renovacions integrals d’espais amb deteriorament i per al manteniment.

El Pla de manteniment integral pretén posar el focus en la renovació intensiva dels diferents elements del carrer El pla contempla noves necessitats com ara més espais d’estada, més hectàrees de verd, l’escassetat d’aigua, onades de calor i altres fenòmens derivats del canvi climàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia