Urbanisme

urbanisme

Ampli consens polític a Palamós, tret de la CUP, pel polígon a la Pietat

L’Associació Palamosina d’Empresaris Industrials (APEI) reclamava que es reactivés la tramitació de la zona industrial de la Pietat, pendent des del 2008 dins del POUM vigent i encallada, amb el pla parcial paral·lel Balitrà, per diverses sentències que en la darrera tramitació s’atribueix a una errada documental. L’alcalde, Lluís Puig, va anunciar mesos enrere que posarien fil a l’agulla i el primer resultat ha estat una declaració d’intencions que a banda dels tres grups del govern (ERC, PSC i Junts) han subscrit també les formacions de Som-hi i Vox, a l’oposició, conjuntament amb representants dels empresaris, entre els quals la portaveu, Sandra Roigé. Només la CUP, que en el ple ordinari del maig ja va avançar que manté el seu rebuig al projecte urbanístic, ha declinat subscriure’l i critica que aquest fet els deixi al marge de poder intervenir en la comissió que tutelarà el procés, en què el portaveu, Alexan Weltz, veia “necessari que altres sectors del municipi també puguin estar representats en aquesta comissió per poder decidir sobre una qüestió urbanística tan important”.

A partir del compromís, el govern local es compromet a tornar a impulsar “la redacció i tramitació d’una nova proposta de modificació del POUM” per delimitar el sector urbanitzable del polígon industrial, que es bellugaria altre cop en una proposta de mínims situada al voltant dels 230.000 metres quadrats de superfície afectada, i amb uns 84.000 m² de sostre edificat útil ocupat per les futures naus, al marge d’altres aspectes no menys importants, com seria l’afectació sobre els enllaços actuals de connectivitat amb l’autovia C-31.

La intenció és que el nou projecte sigui sotmès a una avaluació ambiental estratègica ordinària. I el govern local que encapçala Lluís Puig s’avé a presentar la proposta abans del ple de novembre, de manera que es pugui elevar a Urbanisme de la Generalitat abans de final d’any. El procediment acordat preveu comissions de seguiment periòdiques mixtes, amb representants polítics, tècnics municipals i representants i lletrats de l’APEI, que podrà tutelar i fer al·legacions a tot el procés, en paral·lel a l’anàlisi independent d’una tercera empresa auditora externa.

Per part de l’associació de propietaris, Roigé beneeix la iniciativa, en espera que la Generalitat també accepti la seva participació en els tràmits superiors de la comissió territorial d’Urbanisme. Per la portaveu de l’APEI, segons dictamen dels seus tècnics, hi hauria marge per elevar el sostre, però la prioritat és desencallar el sector i garantir que compleixi tota la normativa vigent i els criteris de respecte mediambiental.

Llum verda a l’hospital

Al ple d’aquesta setmana també va prosperar l’avanç de modificació del POUM per a la cessió i futura construcció del nou hospital de Palamós, en un altre terreny –les Oliveretes– que també està situat a la banda de muntanya de l’autovia C-31. En aquest cas, no hi va haver cap vot contrari, però tant la CUP com Som-hi es van abstenir en qüestionar, en el cas dels cupaires, les compensacions de sòl no urbanitzable. Pel que fa a la formació de Teresa Ferrés, pel fet que no es prevegin els riscos d’inundabilitat o alternatives com ara la caserna de la Guàrdia Civil o el Pla de Sant Joan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA
MEDI AMBIENT

Instal·len al Pla d’Urgell dispositius per evitar electrocucions de cigonyes

Mollerussa
Educació

Expedient al director d’un institut de Tortosa per pràctiques irregulars d’estudiants

Tortosa