Urbanisme

Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Tres associacions de veïns d’Olot han manifestat públicament el seu suport a la Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa, segons ha fet públic aquesta mateixa entitat. Es tracta de l’associació de veïns dels Morrot-Pla de Baix, la del barri de Montolivet i la de Sant Francesc. Fonts de la plataforma agraeixen el suport “explícit” al manifest de l’entitat i remarquen que les respectives assemblees van votar i es van fer seves les reivindicacions d’aquesta plataforma.

L’entitat defensa que es mantingui sense urbanitzar un espai verd ubicat a l’avinguda del Morrot i al peu del volcà Montsacopa, l’únic espai verd verge d’aquest volcà que és una reserva especial del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

La primera d’aquestes entitats veïnals és la del barri on hi ha ubicat aquest espai verd. L’última comparteix amb aquest barri una altra part del volcà i de la seva falda, la més propera al centre de la ciutat. En tots dos casos, hi ha accessos al cim del volcà, que és un mirador sobre tota la ciutat. I l’associació de veïns de Montolivet manté també una polèmica negociació per un projecte de remodelació de l’espai públic d’aquest barri.

En el manifest de la Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa, demanen que es tingui en compte l’opinió de tota la població d’Olot per decidir el futur d’aquest espai i que es revisi el POUM d’acord amb la nova realitat social i mediambiental de la ciutat i recorden que es tracta d’un espai d’un alt valor natural i paisatgístic, clau per al manteniment de la biodiversitat i l’equilibri ecològic, i destaquen la seva importància en l’actual context de canvi climàtic.

L’Ajuntament ha exposat als veïns el pla parcial i ha dit que no té cap pressa a desenvolupar aquest sector. A més, es mostra obert a repensar la seva qualificació al POUM sempre que hi estigui d’acord la majoria dels qui viuen a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.