Urbanisme

URBANISME

Teià recuperarà la bassa de Can Llaurador i refarà el vial

El projecte compta amb una subvenció de la Generalitat i amb un cost de 95.708 euros

L’Ajuntament de Teià ha posat mans a la feina i aviat començarà les obres d’adequació de la masia de Can Llaurador. En concret, es millorarà el vial per a vianants que comunica la plaça de l’1 d’Octubre amb el veïnat de la Plana a través del parc de can Llaurador. A més, l’actuació també preveu rehabilitar la bassa i netejar els grafits i protegir de les pintades el mur de l’era de la masia que conté les terres de l’avinguda de José Roca Suárez Llanos. El projecte compta amb una subvenció de la Generalitat i amb un cost de 95.708 euros. L’empresa encarregada de les obres, Massachs Obres i Paisatge, té un termini de vuit setmanes per enllestir els treballs

L’actuació preveu substituir el ferm del camí de sorra que porta a la Biblioteca per una capa de rodament feta amb sauló sòlid. Es tracta d’un compost natural de diferents terres, lligams ecològics i additius naturals que s’utilitza en la construcció de camins, jardins, places i voreres. Segons els experts, aquest nou ferm té moltes avantatges respecte al tradicional perquè entre d’altres,: augmenta la capacitat de resistència al pes i l’erosió, neutralitza les substàncies orgàniques de sòl, és respectuosa amb la naturalització de l’espai i allarga la seva compacitat. Un cop enllestit, el nou el vial serà restringit a vianants, bicicletes i petits vehicles de manteniment.

Pel què fa a la recuperació de l’antic safareig de la masia forma part de les mesures d’estalvi d’aigua i d’aprofitament dels recursos hídrics del municipi. La bassa ocupa una superfície de 63 m². Es refaran els murs de pedra, es reposaran les peces ceràmiques que falten al fons i se substituirà el revestiment actual –molt malmès– per un arrebossat interior amb morter de calç aèria, prèvia col·locació de malla de fibra de vidre. L’exterior serà tractat morter de reparació de calç hidràulica manual i el paviment de la bassa s’impermeabilitzarà amb pintura de poliuretà. La feina es completarà amb la instal·lació d’una estructura de perfils d’acer laminats per evitar caigudes de persones i animals. La bassa s’omplirà amb aigua procedent del pou de can Llaurador

Els treballs previstos també inclouen la neteja de les pintades de les parets del mur de l’era i l’aplicació d’una capa de veladura i per il·luminar il·luminar la bassa, l’era de la masia i el camí q s’instal·larà una columna de 9 metres d’altura amb tres projectors LED.

La masia aculla actualment les dependències de la regidoria de Cultura, l’Oficina de Català del Consorci de Normalització Lingüística i l’arxiu municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

girona
Societat

Inauguren un faristol a la Rambla en record de la primera manifestació LGTBI de l’Estat

Barcelona
Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

Badalona
administracions

SOM Roses reclama recuperar els plans de millora de la circulació

roses

Nou projecte per posar un vitrall dissenyat per Rafael Masó a l’església

verges
Infraestructures

Demores a l’aeroport del Prat per una línia de tempestes

Barcelona

Celrà recorda l’antifeixista Guillem Agulló amb un parc i una escultura

celrà
Urbanisme

Barcelona aprova un pla urbanístic que situa els nous tanatoris prop dels cementiris

Barcelona
Urbanisme

Barcelona remodelarà els jardins del Doctor Fleming

Barcelona