Urbanisme

URBANISME

Volen convertir l’antic hotel Buenos Aires de Barcelona en equipament dotacional assistencial

El govern municipal proposarà a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge del proper dimarts l’aprovació inicial de la Modificació del Pla General Metropolità per permetre que l’antic hotel Buenos Aires esdevingui equipament dotacional assistencial. Aquesta modificació implicaria la inclusió de l’antic Hotel Buenos Aires en el sistema d’equipaments públics comunitaris, adequant així la regulació del sòl i l’edificabilitat a les normes establertes per la MPGM d’equipaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, considera que aquest tràmit “dona solució a una reivindicació veïnal i respon a la necessitat de tenir més serveis assistencials d’atenció social al barri de Vallvidrera i permet rehabilitar un edifici d’alt valor patrimonial com a equipament públic al servei de del barri.

La regidora del districte de Sarrià, Maria Eugènia Gay, ha celebrat una proposta que dona compliment al compromís adquirit amb el veïnat en tramitar de nou la MPGM. A més, ha afegit que des del districte “se seguirà atentament l’evolució del tràmit per a que esdevingui una realitat”.

L’hotel Buenos Aires és un edifici de 3 plantes, amb una superfície de sòl de 3.922,44 m² i un sostre edificable de 2.941,83 m². El cost estimat per adaptar l’edifici a l’ús dotacional i assistencial és de 3,9 milions d’euros. L’any 2020 l’Ajuntament va impulsar una MPGM per a protegir patrimonialment l’immoble i definir-ne l’ús públic com a habitatge dotacional. Arran d’un recurs contenciós administratiu interposat l’any 2021, i fent referència a dos defectes de forma del planejament, el TSJC va declarar-ne la nul·litat, L’Ajuntament ha recorregut la sentència, que encara no és ferma. L’MPGM que proposa el govern municipal esmena els defectes de forma a què apuntava la sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia