Urbanisme

urbanisme

Un miler de persones es manifesta contra el desallotjament de l’antiga Massana a Barcelona

L’edifici continua ocupat a l’espera de l’ordre judicial de desnonament sol·licitada pel consistori

La manifestació contra el desallotjament de l’immoble de l’antiga Massana de Barcelona ha arrencat passades les sis de la tarda. Els activistes han començat a reunir-se a la plaça de la Gardunya a dos quarts de sis i la comitiva s’ha posat en marxa un cop s’han sumat a la protesta sis columnes ciutadanes del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l’Eixample, Sant Martí, Sants i també una integrada per estudiants que ha arribat procedent del Campus del Raval de la Universitat de Barcelona. L’Ajuntament volia desallotjar l’edifici ahir dijous, però no ho va poder fer per la “resistència pacífica” de les persones que encara hi havia. Davant d’aquest fet ha sol·licitat una ordre judicial i està a l’espera de rebre-la per executar el desnonament.

Sota el lema ’Defensem l’antiga Massana’, els manifestants s’han concentrat a la plaça de la Gardunya per protestar en contra de la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona de desallotjar aquest espai ciutadà. Els participants s’han aplegat amb pancartes crítiques amb la gestió del govern Collboni i han pronunciat càntics com “l’antiga Massana es queda al barri”, “la Massana es defensa fins el final”, “vosaltres per diners nosaltres per amor” o “Jaume Collboni, Albert batlle i PSC desnonadors”.

Dijous l’Ajuntament va descartar executar el llançament administratiu previst. Diverses unitats de la Guàrdia Urbana i tècnics dels serveis jurídics del consistori van desplaçar-se fins la plaça de la Gardunya i van constatar que hi havia una “resistència pacífica” que impedia el desnonament. Per aquest motiu, l’executiu local ha decidit demanar una ordre judicial per recuperar l’edifici de titularitat municipal.

La portaveu de l’antiga Massana Elena Martín ha recordat minuts abans de començar la manifestació que el col·lectiu ha treballat “durant dos anys” amb l’equip de govern anterior per a la cessió de l’espai, una cessió que se’ls havia “promès” i que ja havia estat aprovada, segons ha dit, per organismes com el ple del districte, Patrimoni Ciutadà i pel govern d’Ada Colau.

Ara, en canvi, el govern del PSC no s’ha posat en contacte amb els activistes des que ostenta el poder, per bé que aquests han demanat de reunir-s’hi en reiterades ocasions. “La resposta ha estat a través del ple del districte per dir-nos que hem de marxar. I no hi estem d’acord. El que volem és la cessió de l’espai com ens havia promès el govern anterior. Hem estat treballant dos anys amb aquell govern i ara tota la feina no serveix per res? El que volem és que el govern compleixi, sigui del color que sigui”, ha indicat Martín.

La portaveu de l’antiga Massana també ha explicat que el col·lectiu està acostumat a “lluitar fins a les últimes conseqüències” i ha assegurat que els activistes no es faran “enrere”. Ha explicat que continuaran defensant la iniciativa “legalment i políticament” i ha celebrat el “suport” de persones i institucions, l’última de les quals la del Síndic de Greuges de Barcelona, que ha convidat l’Ajuntament a “reflexionar” sobre el desallotjament.

Alhora ha defensat el projecte social que “nou col·lectius” duen a terme a l’edifici de Ciutat Vella i ha lamentat que l’Ajuntament els vol desallotjar “per tancar-lo”, perquè “no hi ha cap projecte previst”. Al seu parer, “ens volen fer fora per tancar l’edifici i després ja rumiaran un projecte, que en tot cas segur que no està a punt per a aquesta legislatura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia