urbanisme
Mollerussa allarga la votació sobre la reforma del parc per desempatar entre dues opcions
No sol passar però les casualitats a vegades es produeixen: l’Ajuntament de Mollerussa ha hagut d’allargar fins a finals de mes el procés participatiu per decidir entre els tres projectes finalistes per reformar el parc municipal. El motiu? Dues de les opcions van empatar en vots. El primer termini de votacions va acabar el dia 10 amb un empat tècnic i per això s’ha prolongat fins al 31 d’octubre. Poden votar totes aquelles persones majors de 16 anys que estiguin empadronades a Mollerussa abans de l’1 de setembre. Les tres propostes finalistes van ser escollides pel jurat i són Vores, del mallorquí Antoni Prat; Para, respira, gaudeix, de l’equip Paisarquitectures, de Tarragona, i Ágora, del madrileny Emilio Díaz González. El punt comú en totes les propostes és l’eix vertebrador que travessa el parc des de la carretera de Miralcamp fins al carrer de Tarragona, reforçant l’entrada d’aquest carrer com a principal de la zona i convertint el vial d’accés al CAP en passeig amb prioritat per a vianants i bicicletes. També la previsió d’utilitzar l’espai per a diferents usos i esdeveniments, entre els quals els firals i el tractament de les mitgeres per crear elements que en mitiguin l’impacte visual.
En les bases del concurs ja s’establia que les propostes havien de preveure propostes de lleure habituals amb altres usos públics ocasionals com ara concerts i fires. També, com a criteris generals, calia plantejar iniciatives per utilitzar l’espai ocupat per la piscina en desús, que ja va ser coberta per la Fira de Sant Josep per donar més amplitud al Saló de l’Automòbil. Altres criteris que havien d’incorporar són la creació d’espais lliures d’ús polivalent i la implantació d’itineraris per a vianants i bicicletes que puguin travessar el parc sense interferir en les activitats que puguin realitzar altres ciutadans. També aspectes com ara la renovació de la il·luminació i la implantació de quioscos que reformin l’espai de bar.
Les bases també preveien la necessitat de fer un estudi de l’arbrat i la jardineria existent per definir els elements que cal conservar i els que cal substituir. S’aposta per l’ús de plantes pròpies de la zona, que requereixin baix consum d’aigua i que puguin apaivagar el soroll. La majoria dels arbres que hi ha van ser plantats durant la dècada dels setanta i l’estat de conservació d’alguns fa que probablement s’hagin de substituir.