Urbanisme

tordera

Inditex comença a enderrocar la històrica fàbrica Fibracolor

Les màquines entren al recinte i tiren a terra les estructures interiors com a primera part d'un procés que s'allargarà dos mesos i que deixarà net el terreny per aixecar-hi el gran centre logístic

Tordera s'acomiada d'una de les seves icones. La fàbrica tèxtil Fibracolor va començar ahir el camí de la desaparició després de cinquanta-cinc anys donant feina a centenars de torderencs. Cinc màquines van iniciar l'enderroc de les primeres estructures interiors de la fàbrica que es va tancar el juliol del 2008 en una actuació que es preveu que s'allargarà uns dos mesos abans no es deixi el terreny net i enllestit perquè es comenci a aixecar el nou centre logístic del gegant internacional Inditex. L'empresa adjudicatària té previst reutilitzar la runa acumulada per les feines de reompliment del solar i de preparació per a la construcció del nou centre.

De fet, el procés es compleix amb la celeritat prevista que el mateix grup Inditex ja va avançar el febrer d'aquest any quan va anunciar una inversió de 190 milions d'euros al municipi i que preveia posar en marxa les noves instal·lacions l'abril del 2012. Les naus que es volen aixecar als terrenys que encara ocupen els locals de Fibracolor s'estendran en 140.000 m² d'una unitat d'actuació de 220.000 m², dels quals 46.000 m² es destinaran a zona verda. Inditex completarà així les instal·lacions que ja funcionen a la zona des del 1998 i que són la seu central de tres de les seves marques –Massimo Dutti, Bershka i Oysho–, on treballen 950 persones. El conseller delegat d'Inditex, Pablo Isla, va explicar en el moment de l'anunci de la inversió que les obres inclouran la construcció d'un dipòsit per emmagatzemar peces de roba penjada que serà la instal·lació d'aquest tipus més avançada tecnològicament que existeix a tot Europa. La promesa del gegant tèxtil és oferir 700 llocs de treball de manera immediata.

Incentius del govern

La multimilionària inversió d'Inditex va rebre la benedicció del mateix president de la Generalitat, que va lloar la confiança del grup per mantenir-se en territori català i es va comprometre a agilitar els tràmits i permisos corresponents. Una facilitat que també va fer seva l'Ajuntament de Tordera quan el mes de març passat va aprovar per ple la modificació puntual dels 140.000 m² del terreny de Fibracolor perquè fos industrial i en va eliminar la qualificació comercial, prevista en un primer moment. Amb l'actuació Inditex esgota tota l'edificabilitat permesa.

LA XIFRA

2012
és l'any
en què Inditex té previst posar en marxa el centre logístic que s'aixecarà als terrenys de Fibracolor.

LA XIFRA

190
milions d'euros
és la inversió prevista per Inditex en les noves instal·lacions que completaran les actuals.

LA DADA

1953
és l'any
en què es va posar en funcionament Fibracolor com a fàbrica de tintat, blanqueig i acabat tèxtil.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.