Urbanisme

SANT QUIRZE DEL VALLÈS

Ja s'ha retirat el fibrociment de l'antiga fàbrica Cobega

L'Ajuntament diu que els treballs d'enderroc, iniciats al març, avancen a bon ritme

Junts per Sant Quirze i ICV s'oposen a la transformació

En el marc dels treballs d'enderroc de les antigues instal·lacions que l'empresa Cobega té al polígon de Can Casablanques de Sant Quirze, ja s'han retirat els materials que contenien presència de fibrociment. En un comunicat, el consistori santquirzenc informa que “el volum d'edifici enderrocat és ja considerable” i afegeix que els treballs “avancen a bon ritme”. Els treballs d'enderroc van iniciar-se el 21 de març i han de tirar a terra unes instal·lacions de 60.000 m² ubicades a tocar de l'autopista C-58.

Transformació

Després dels anys d'explotació de les instal·lacions per Cobega i Coca-Cola, l'Ajuntament assegura que, amb la transformació urbanística, aquest espai “passarà de ser una zona desaprofitada a un model i exemple de parc empresarial modern i innovador” on també s'ubicaran serveis –un hotel i una benzinera– i 200 habitatges –un 40% seran protegits i concertats–. Els treballs també serviran per millorar l'avinguda d'Egara, la via principal d'accés al municipi.

Gràcies a aquests treballs, l'Ajuntament de Sant Quirze ingressarà prop de 7 milions d'euros, que es destinaran a soterrar les línies d'alta tensió que creuen el municipi. Segons un acord signat pel consistori, l'Icaen i Endesa el març d'aquest any, es crearà una comissió tècnica que definirà el traçat definitiu de les torres. La retirada de les línies podria ser una realitat d'aquí a quatre o cinc anys.

LA XIFRA

7
milions d'euros
és el que preveu ingressar amb aquesta operació i que destinarà a soterrar les línies d'alta tensió.

“Interessos privats”

EL PUNT

Els grups municipals de Junts per Sant Quirze i ICV s'oposen a la transformació urbanística d'aquest espai a tocar de la C-58. Aquests dos partits volen que aquest espai de Can Casablanques continuï sent estrictament comercial i creuen que els canvis introduïts responen a “interessos privats” i que s'han fet sense participació ciutadana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.