Urbanisme

Gavà

Ca n'Espinós, aturat

Les millores a dos barris de Gavà estaven pressupostades en 15,5 milions

L'Ajuntament deixa en suspens les actuacions urbanístiques

Gavà va rebre amb entusiasme la inclusió a la llei de barris de la reforma integral de la Serra de les Farreres, un pla que suposava la millora de dos barris: Can Trias i Ca n'Espinós. El juliol del 2009 es va aprovar l'aportació de la Generalitat, 7,78 milions d'euros. En la retina col·lectiva encara hi havia la brutal explosió de gas que, tot just mig any abans, havia acabat amb la vida de sis persones i havia posat sota el focus públics la degradació de Ca n'Espinós, un barri allunyat del nucli urbà, al mig del bosc. L'alcalde de Gavà, el socialista Joquim Balsera, va afirmar llavors que la subvenció de la Generalitat suposava un fet “històric”, cabdal per abordar “una transformació de la realitat física i social dels dos barris”.

El projecte, pressupostat en 15,5 milions d'euros –la meitat els aportava l'Ajuntament–, era ambiciós: pel que fa a Ca n'Espinós, es volia posar fi al seu aïllament amb la creació d'una carretera nova, l'adequació del camí antic com a vial verd, l'adequació de l'antic camí de la Serra de Farreras i la rehabilitació de la masia de Can Torrents; a Can Trias s'havia planejat reurbanitzar tots els carrers i dotar-los amb una plataforma única. A més, s'havien d'engegar un seguit d'actuacions de caire social, de tipus educatiu i juvenil, amb l'accent posat en l'accés a les noves tecnologies, la inclusió dels immigrats i la lluita contra la violència masclista.

La suspensió de la llei de barris posa en perill les actuacions urbanístiques, ja que, segons Balsera, el consistori té dificultats per mantenir la seva part de la inversió: “Si la Generalitat anuncia que no posa la seva part, les obres no podran començar.”

Resten compromesos, per tant, els nous accessos a Ca n'Espinós, la rehabilitació de la masia de Can Torrents i la reurbanització de Can Trias pel que fa a la segona fase, perquè la primera ja es va acabar. Balsera, de tota manera, es resisteix a parlar de suspendre les obres, que havien de dignificar sobretot Ca n'Espinós: “No renunciem a fer-ho però ara resta en suspens.” Amb tot, els projectes s'aprovaran, a l'espera de temps millors. La suspensió de la llei de barris no ha sorprès Gavà amb cap obra encetada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’estat aprovarà la setmana vinent la construcció de dues noves dessalinitzadores

Barcelona

Investigadors de l’Hospital de Sant Pau descobreixen un nou gen que causa ELA

Barcelona
estatS UNITS

Desenes de milers d’evacuats per incendis al nord de Califòrnia

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Crida ciutadana a inventariar la biodiversitat del litoral metropolità

Barcelona

Gairebé 6,3 milions en infraestructures vinculades al cicle de l’aigua a Amer

AMER

CATSA invertirà a Girona més de 300.000 euros per millorar la xarxa d’aigua

girona
llengua

Només el 3% de les escoles de les Illes s’adhereixen al pla per reduir català

barcelona

El govern dona la raó a Susqueda en el contenciós amb Osor pel Santuari del Coll

SUSQUEDA
canvi climàtic

‘Beryl’ arriba a Gran Caiman després d’afeblir-se a la categoria 3

barcelona