Urbanisme

Terrassa

Una obra en l'aire

S'ajornen les obres d'un equipament cívic i la millora de dos carrers i una plaça

Quedaran pendents sis milions del govern de dos plans de barris

Només una de les obres projectades en el pla de barris de la Maurina de Terrassa, aprovat l'any 2008, s'ha posat a la nevera fins que el govern de la Generalitat no asseguri la part de finançament que li correspon. Es tracta de la remodelació de la plaça de la Maurina –on s'ha de fer un equipament cívic– i dels carrers Franc Comtat i Felip II. Una obra que ascendeix a 3,2 milions, la meitat a assumir per la Generalitat.

El govern deu més d'1,5 milions per les obres ja executades fins al 2011, i per al 2012 el pressupost del pla ascendeix a 1,8 milions que es destinaran a urbanitzar els carrers Dom Bosco, Doctor Salvà, Velázquez i Pare Llaurador i a executar programes socials i d'ajuts a la rehabilitació d'habitatges. El consistori calcula que si la Generalitat no paga la meitat d'aquests treballs el deute ascendirà a gairebé tres milions d'euros i ha decidit aparcar la remodelació de la plaça de la Maurina en considerar que ja està fent un sobreesforç per garantir la resta de treballs, alguns dels quals s'han iniciat fa pocs dies com és el cas de la millora de l'entorn dels blocs de pisos de Vitasa. Amb tot, la voluntat municipal és acabar totes les obres i “es reclamarà a la Generalitat tantes vegades com calgui els diners que deuen”, explica la regidora presidenta del districte, Josefina Soler.

L'associació de veïns ha posat el crit al cel per la retallada en el finançament i ha demanat per carta al secretari d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, que convoqui amb urgència el comitè d'avaluació per conèixer de primera mà els motius de la suspensió del finançament. Lamenten que se n'hagin d'assabentar pels mitjans de comunicació, un fet que demostra “un menyspreu molt important cap als barris populars, els seu teixit associatiu i els seus veïns”. Els veïns també censuren que el conseller de Territori i Mobilitat, Lluís Recoder, hagi anat dues vegades a Terrassa des que es va conèixer la retallada i no s'hagi reunit amb ells.

La Generalitat també deurà tres milions més del pla de continuïtat del pla de barris al districte II que es va desenvolupar el 2004.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’estat aprovarà la setmana vinent la construcció de dues noves dessalinitzadores

Barcelona

Investigadors de l’Hospital de Sant Pau descobreixen un nou gen que causa ELA

Barcelona
estatS UNITS

Desenes de milers d’evacuats per incendis al nord de Califòrnia

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Crida ciutadana a inventariar la biodiversitat del litoral metropolità

Barcelona

Gairebé 6,3 milions en infraestructures vinculades al cicle de l’aigua a Amer

AMER

CATSA invertirà a Girona més de 300.000 euros per millorar la xarxa d’aigua

girona
llengua

Només el 3% de les escoles de les Illes s’adhereixen al pla per reduir català

barcelona

El govern dona la raó a Susqueda en el contenciós amb Osor pel Santuari del Coll

SUSQUEDA
canvi climàtic

‘Beryl’ arriba a Gran Caiman després d’afeblir-se a la categoria 3

barcelona