Urbanisme

Tarragona

Deute de 7 milions

L'Ajuntament de Tarragona, pendent de cobrar 7 milions per obres fetes entre 2010 i 2011

Les actuacions pendents s'aturen

Aturat i sense previsions de reinici d'obres. La Generalitat deu a l'Ajuntament de Tarragona gairebé set milions d'euros per les actuacions incloses en la llei de barris executades des de l'octubre del 2010 i durant tot l'any 2011. Davant d'aquest panorama, el regidor Joan Sanahujes, responsable dels plans integrals del barri de Campclar i de la Part Alta de Tarragona, és molt clar: “tot queda aturat”. O sigui, que davant de l'impagament per part del govern català, les actuacions previstes a la Part Alta es deixen aparcades: “[la Generalitat] ens diu que no saben quan ens ho pagaran ni si ho pagaran, però el que sí que és segur és que enguany no es farà el pagament”, apunta Sanahujes, que reitera que les actuacions previstes a la Part Alta queden aturades sine die, donada la impossibilitat municipal d'avançar més diners.

De fet, aquest mes de febrer havia de començar l'arranjament de diversos carrers d'aquesta zona de la ciutat, com ara el Trinquet Vell i la plaça de Sant Joan. A més, quedarà també pendent una de les actuacions més ambicioses del pla integral de la Part Alta: la reconversió del conjunt patrimonial de l'antic beateri de Sant Domènec en un gran centre sociocultural, una obra reivindicada des de fa anys pels veïns del barri i que té un pressupost de cinc milions d'euros. Com que l'Ajuntament ja ha avançat set milions d'euros, no està disposat a fer més esforços. “Les dificultats per a l'Ajuntament de Tarragona són molt greus”, assegura el regidor Joan Sanahujes.

Pel que fa al pla integral de Campclar, el segon que té en marxa el consistori, les actuacions urbanístiques ja estan pràcticament totes executades. El consistori s'havia acollit a la pròrroga de dos anys que oferia la Generalitat i en aquests moments només queda pendent acabar les obres de l'edifici Espais de Trobada. “Només queda aproximadament un mes i mig per acabar les obres” i, segons Joan Sanahujes, en aquest cas sí que l'Ajuntament està disposat a acabar-les. El pressupost global d'aquest equipament és d'aproximadament 2.500.000 euros, i en aquests moments només queden pendents de pagament uns 200.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’estat aprovarà la setmana vinent la construcció de dues noves dessalinitzadores

Barcelona

Investigadors de l’Hospital de Sant Pau descobreixen un nou gen que causa ELA

Barcelona
estatS UNITS

Desenes de milers d’evacuats per incendis al nord de Califòrnia

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Crida ciutadana a inventariar la biodiversitat del litoral metropolità

Barcelona

Gairebé 6,3 milions en infraestructures vinculades al cicle de l’aigua a Amer

AMER

CATSA invertirà a Girona més de 300.000 euros per millorar la xarxa d’aigua

girona
llengua

Només el 3% de les escoles de les Illes s’adhereixen al pla per reduir català

barcelona

El govern dona la raó a Susqueda en el contenciós amb Osor pel Santuari del Coll

SUSQUEDA
canvi climàtic

‘Beryl’ arriba a Gran Caiman després d’afeblir-se a la categoria 3

barcelona