Urbanisme

Expropiar Can Sanpere guanya més adhesions

La plataforma ciutadana de Premià de Mar enceta una campanya en què prioritza que la fàbrica sigui del poble

Prioritzar l'expropiació directa de l'antiga fàbrica de Can Sanpere de Premià de Mar en cas que finalment no es pugui fer la consulta popular que defensa l'Ajuntament. Aquesta és l'opció que ha guanyat força en els darrers dies davant la proposta de posar les urnes al carrer encara que hi hagi un informe negatiu de la secretària municipal que no ho considera d'acord amb la legalitat vigent. Al costat de l'oposició integrada per Crida Premianenca, ICV-EUiA i el PP, que defensen que el consistori comenci a fer passos per preparar l'expedient que permeti que l'edifici passi a mans públiques, s'ha afegit aquest cap de setmana la plataforma ciutadana Can Sanpere 100% Públic, que va ocupar l'espai fa un any per evitar-ne l'enderroc.

Crear una zona verda

El portaveu de l'entitat, Andreu Mumbrú, considera bàsic que l'espai no es deixi perdre i, malgrat defensar que es pregunti a la ciutadania a través de les urnes, assegura que si la iniciativa no es pot celebrar “l'expropiació directa és l'única via possible”. “No volem arriscar-nos i cal recordar que el reglament de participació municipal preveu també altres mètodes de participació diferents de la consulta”, puntualitza. En aquest sentit, la plataforma va organitzar ahir una acció simbòlica davant de l'ajuntament sota el títol Aquí ens plantem en la qual reivindicava l'expropiació de l'immoble.

Dues assemblees per decidir el vot

L'equip de govern, integrat per CiU i el PSC, són les dues úniques forces que defensen per damunt de tot la consulta. Totes dues ja van expressar la setmana passada, quan es va haver de suspendre el ple que havia d'aprovar la consulta, que es buscaria un informe que li donés arguments jurídics i contrarestés el document signat per la secretària municipal. Convergents i socialistes consideren que expropiar l'antiga fàbrica suposa una inversió milionària que “s'ha de sotmetre a la decisió dels ciutadans”. Paral·lelament, i a només un dia del nou ple on anirà l'aprovació de la consulta, els dos partits han de decidir per assemblea si també donen suport públicament a l'expropiació. Des de CiU es recorda que la federació sempre hi ha estat d'acord –a l'hora de tancar aquesta edició es feia l'assemblea–, però des del PSC es manté la incògnita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia